Suriye sınırının teröristlerden temizlenerek güvenli hale getirilmesi için geçen 24 Ağustos’ta başlatılan ve 150’nci gününe giren Fırat Kalkanı Harekatı’na katılan Türk askerlerinin bulunduğu Suriye’nin El Bab bölgesindeki son dakika acı haber geldi. Türk askerlerinin bulunduğu birliğe, öğleden sonra IŞİD terör örgütü saldırı düzenledi.
 

Ayrıntıları bilinmeyen saldırıda 5 askerin şehit olduğu, 9 askerin yaralandığı öğrenildi.

IŞİD'İN BULUNDUĞU ALANLAR ATEŞ ALTINA ALINDI

Saldırının ardından IŞİD terör örgütü mensuplarının bulunduğu alanlar karadan ve havadan ateş altına alındı.

KİLİS VE GAZİANTEP'TE HAREKETLİLİK

Çatışmaların ardından yaralı askerlerin gelişi nedeniyle Kilis ve Gaziantep’teki hastanelerde alarm durumuna geçildi.

TSK'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

"20 Ocak 2017 tarihinde sabah saat 13:40 sularında, El Bab’ın Suflaniyah bölgesinde DAEŞ TÖ mensubu teröristlerce gerçekleştirilen Bombalı Araç saldırısı sonucunda maalesef 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 9 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine başlanılmıştır. Saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz"

BİN 875 KİLOMETREKARE ALAN KONTROL ALTINDA

IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'nda 150. gün geride kaldı. Harekat kapsamında, Azez-Cerablus arasında bulunan 227 yerleşim yeri ve bin 875 kilometrekare alan kontrol altına alındı. 9 Aralık 2016'da başlayan El Bab harekatında batı ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı.

SUFLANİYAH'TA KONTROL SAĞLANDI

Terör örgütü IŞİD'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekat kapsamında, "tecrit harekatı" sürdürülüyor, tespit edilen hedefler etkisiz hale getiriliyor. El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülürken, 19 Ocak'ta Suflaniyah'ta kontrol sağlandı. Terör örgütü PKK/PYD unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına devam ediliyor.

Kahramanmaraş’ta İkamet Yangını Korkuttu! Kahramanmaraş’ta İkamet Yangını Korkuttu!

2 BİN 255 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'nın başlangıcından bugüne bin 667'si ölü, 266'sı yaralı ve 7'si sağ yakalanan toplam bin 940 IŞİD'li terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca 300'ü ölü, 4'ü yaralı ele geçirilen ve 11'i teslim olan toplam 315 PKK/PYD mensubu etkisiz hale getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca bin 237 hedefe bin 338 bomba atıldı. Tespit edilen 3 bin 14 el yapımı patlayıcı ve 43 mayın imha edildi.

OPERASYONDA AKILLI GÜDÜMLÜ MÜHİMMAT KULLANILIYOR

TSK, Fırat Kalkanı ve Musul harekatları kapsamında koalisyonun gerektirdiği iş birliği ve koordinasyon esaslarını gözeterek destek faaliyetlerine devam ediyor. Sivilleri çeşitli yöntemlerle kalkan olarak kullanan IŞİD'e karşı TSK, gelişmiş tespit, teşhis sistemleri ile hedef analizlerini yapıyor. Sivil halkın zarar görmemesi amacıyla akıllı güdümlü mühimmat kullanılıyor, belirlenen hedefler noktasal atışlarla tam isabetle imha ediliyor. İçinde sivil olduğu belirlenen hedefler çok sayıda terörist barınsa dahi hedef olmaktan çıkarılıyor.

Editör: TE Bilişim