Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Karnelerle İlgili Önemli Karar Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Karnelerle İlgili Önemli Karar
   Onikişubat Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinliği devam ediyor. Başkan Hanefi Mahçiçek, etkinlik kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’nde öğrencilerle bir araya geldi.
 
  Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’nde gerçekleştirilen kariyer günlerinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Gençlere yönelik yaptıkları hizmetlerden bahseden Mahçiçek, “Bizim için en önemli hizmetler sizlere yaptıklarımız, önemli olan sizlerin iyi yetişmesi” sözlerine yer verdi.
 
 Gençlere sevdikleri işi yapmaları gerektiğini vurgulayarak, “önemli olan sizlerin iyi yetişmesidir” diyen Başkan Mahçiçek, şu görüşlerini aktardı:
  “Çok iyi imkanlar da okuyorsunuz bunun kıymetini bilmeniz lazım. Sizler iyi yetişirseniz bu ülkenin geleceği mükemmel olacaktır. Eskiden birimiz bir farklı şey söylesek icat çıkartma derlerdi. Böyle süregelen bir laf vardı. Bir türlü farklı bir şey yapan icat çıkartıyor. Tabi ki icat çıkarması lazım, bırakın icat çıkarsın. Bakın bu memleketinin bir çocuğu bize parçasını vermedikleri o İnsansız hava araçlarını yapmış, sonra silahlısını da yapmış bir icat çıkartmış, buluş yapmış. Bizim kafamıza bunu yerleştirmişler siz yapamazsınız, siz bunlarla ilgilenmeyin. Bu ülkenin çocukları olarak, kendine özgüveni olan, kendini iyi ifade edebilen, medeni cesareti iyi olan, iyi yetişmiş insanlara ihtiyacımız var. Biz bu alanda elimizden geleni yapıyoruz. Belediye olarak, emin olun ki fiziki hizmetlerin dışında çok daha ötesinde eğitim hizmetleri yapıyoruz. 62 tane köyümüze kültür merkezi yaptık. Geçen sene 37 Bin tane Safahat aldık, dağıttık. 10 Binlerce Ali Fuad Başgil’in (Gençlerle Başbaşa) isimli kitabını dağıttık. 3 seneden bu yana her sene Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber 5’li setler halinde 45 ila 55 Bin kitap alıyoruz, bütün okullara dağıtıyoruz sadece Onikişubat’a değil. Bu sene sonu itibari ile 1.5 Milyon öğrencimize ulaşmış olacağız. Bizim için önemli olan bunlar, fiziki şeyler yaparız ama önemli olan sizlerin iyi yetişmesidir. Hep söylüyorum saygımız olacak tabi ki ama medeni cesaretimizde olacak. Medeni cesaretimiz olacak ki kendimizi iyi ifade edeceğiz” dedi.
 Gençlere, gündemi iyi takip etmelerini, ülke meselelerini yakından inceleyip, daha iyi yerlere gelebilmek için en iyisini bilmek ve sevdikleri işleri yapmaları gerektiğini vurgulayarak, önerilerde bulundu.
 

Editör: TE Bilişim