Kahramanmaraş'ta Bölgenin Temizlik Malzemelerini Öğrenciler Üretiyor Kahramanmaraş'ta Bölgenin Temizlik Malzemelerini Öğrenciler Üretiyor
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı yabancı uyruklu öğrenci kayıtları başladı.
13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında KSÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğünde gerçekleştirilen kayıtlara yabancı uyruklu öğrenciler büyük ilgi gösterdi. KSÜ’nün 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 2 bin 568 olan yabancı öğrenci kontenjanına 10 bin 859 aday başvuru yaptı.
10 bin 859 adayın başvuruları incelenerek şartları sağlayan, kayıt yaptırması uygun görülen 2 bin 32 aday yabancı uyruklu öğrenciye teklif mektubu gönderildi. Yabancı uyruklu öğrenciler kayıtlarını 13-17 Ağustos 2018 tarihleri arasında yapabilecekler. Boş kalan kontenjanlar için ise ek yerleştirmeler 27-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Zekeriya Pak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Dış İlişkiler Şube Müdürlüğünde oluşturulan yabancı uyruklu öğrenci kayıt bürosunu ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar ve yabancı uyruklu öğrenci kontenjanlarına ilişkin yetkililerden bilgi aldı.
Kayıt için dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerle sohbet eden Rektör Vekili Pak, “Dünyanın dört bir yanından ülkemize, şehrimize ve üniversitemize eğitim almak için gelen öğrencilerimiz bizlere ailelerinin emanetidir. Bizler bütün öğrencilerimizi yetiştirirken gösterdiğimiz hassasiyeti, dost ve kardeş ülkelerden gelen öğrencilerimize de gösteriyoruz. Amacımız onları en iyi şekilde hayata hazırlayarak, aldıkları kaliteli eğitim ve Türkiye sevgisiyle bizim gönüllü elçilerimiz olmalarını sağlamak.” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim