TPAO Karaisalı’da petrol arayacak TPAO Karaisalı’da petrol arayacak
 'Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde Sülale boyu ihanet çetesi' haberiyle ilgili Öksüz'ün avukatı tarafından gönderilen açıklama şöyle:

"05.08.2016 tarihli Sabah Gazetesi kaynak gösterilerek yine aynı tarihte internet sitenizde servis edilen Müvekkil Harun Öksüz'ün de adı geçtiği "SÜLALE BOYU İHANET ÇETESİ" başlıklı haberin müvekkille ilgili bölümü tamamen gerçek dışı ve mesnetsizdir. Müvekkilin, FETÖ üyesi ve menfur darbe girişiminin planlayıcısı olduğu iddia edilen Adil ÖKSÜZ ile soyadı benzerliği dışında hiçbir şekilde kan ve akrabalık bağı, tanışıklığı ve irtibatı bulunmamaktadır. Bu hususla ilgili müvekkilin Andırın İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden almış olduğu belge ekte sunulmmuştur.

Haberin içeriğinde müvekkil vatana ihanet etmiş bir çetenin üyesiymiş gibi hedef gösterilmiştir. Oysa müvekkilin FETÖ ile ilgili hiçbir bağlantısı bulunmadığı gibi şimdiye kadar bu konuda aleyhinde yapılmış bir tespit, suçlama ya da dava söz konusu olmamıştır.

Harun ÖKSÜZ'ün "şaşırtıcı bir şekilde sınavlarda tam puan alarak İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliğine atandığı " biçimindeki ifade de gerçeği yansıtmamaktadır. Müvekkil, öğretim hayatı boyunca girdiği tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da  üstün başarı göstermiş , ancak tam puanla değil 91.33 puanla yazılı sınava kazanmıştır.

Basın ilke ve etiğine uyulmadan detaylı herhangi bir araştırma yapılmadan müvekkile cevap hakkı tanınmadan yargısız infaz yapılmıştır. Söz konusu haber üzerine müvekkil, internet ve sosyal medyada ağır küfre, hakarete ve tehditlere maruz kalmıştır. Müvekkil kişilik haklarına yapılan bu ağır saldırıların yanında mesleğinden ihraç edilmiş ve alnına sürülen bu kara lekeyle yaşamak zorunda bırakılmıştır.

Söz konusu gerçek dışı bu haber, müvekkilin 43 yıllık emeği ve birikimi sonucunda oluşturduğu kişisel şeref ve itibarı ile meslek kariyerine ağır bir darbe vurmuştur. Bu haber üzerine müvekkil toplumdan dışlanmış ve ayrımcılığa uğramıştır. Sosyal, kültürel, ekonomik ve psikolojik yönden mağdur olmuştur.

Yukarıda açıklanan nedenlerle daha fazla mağduriyetlere sebep verilmemesi için sitenizde yayınlanan bu haberin 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yyaınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 9'uncu maddesinin (1) fıkrası hükmü gereğince internet sitenizden çıkarılmasını ve hazırladığımız cevap metnini internet sitenizde yayınlamanızı talep ederiz.

 

Editör: TE Bilişim