TPAO Karaisalı’da petrol arayacak TPAO Karaisalı’da petrol arayacak
Yahya Kemal İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileriyle birlikte, vatanımız için bir an dahi tereddüt etmeden Afrin’de şahadete koşan Mehmetçiklerimize moral olsun, şehitlerimize rahmet olsun diye Bayrak yürüyüşü yaparak, hatimler okundu.

Okunan Kur’an-ı Kerim hatimleri, Yasin-i şerifler, binlerce Kelime-i Tevhid ve Salâvat-ı Şerifelerin duasını yaparak etkinliği taçlandırdı.

Programın açılış konuşmasında Okul Lideri Hüseyin Yılmaz; Kahramanmaraş'ın aslanların mücadelesi dedelerden, biz torunlarına geçerek devam ediyor. Bizler de Mehmetçiklerimize eğitim ordusunun birer neferi olarak desteklerimizi bu güzel etkinlikle göstermek istedik. Eğitim ülkenin geleceğini şekillendiriyor. Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri eğitim için maliyenin çoğunu ayırırmış. Niçin?  diye sorulduğunda; - “İçlerinden bir Akşemseddin, bir İbn-i Sina bir Ali Kuşçu yetişirse bizim harcadıklarımızın karşılığını fazlasıyla almış oluruz,” diyor. Eğitimin önemini ve en karlı yatırımın çocuklara olduğunun bilinciyle öğretmen arkadaşlarımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yahya Kemal’in öğrencileri, anne ve babaları ile birlikte ülkemiz için, askerimiz için dua ediyorlar. Ülkemiz dünyanın süper gücü olacak ve bu süper gücü bizim öğrencilerimiz yönetecekler. Onun için öğretimin yanında eğitim kanadımızı da güçlendirmek istiyoruz. Vicdan eğitimini öğrencilerimize kazandırmak istiyoruz.  Kadim medeniyetimizin değerleriyle değerlensin istiyoruz, dedi. Bayrak yürüyüşü etkinliği Koordinatörü Müdür Yardımcısı Ahmet Seyithanoğlu; okulumuzda öğrencilerimizi vatanını, milletini seven, değerlerimize sahip çıkan, yaşayacakları çağa göre yetiştirmeyi ve gelecekte ülkemizi yönetecek Lider insanlar olarak görüyor ve gereğini yapıyoruz. Sınıf öğretmeni Talip Kurt ise; Vatan sevgisini aşılamak ve Afrin’deki Mehmetçiklerimize destek amacıyla yürüyüş yaptık. Vatanı olmayanın hiçbir şeyinin olmayacağını vurguladık, dedi.

Mehmetçiğe Moral, Şehitlere Vefa Etkinliğimiz minik öğrencilerimizin mahalle içerisinde Türk Bayrakları ile sloganlar atarak farkındalık oluşturan yürüyüşü, Kur’an tilaveti ve İlahiyatçı Mehmet Cesur’un Vatanımız, ülkemiz, Mehmetçiğimiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz için yapılan Dua ile sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim