29 Şubat'ta doğdu, ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak! 29 Şubat'ta doğdu, ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak!
Kahramanmaras halkının Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülizar olmaz sözüyle işgal altında olan Vatanını,Bayrağını,namusunu kurtarmak için işgalcilerin topuna tüfeğine karşı iman gücüyle verdiği mücadele sadece Maraş'ı değil çevre illerin ve işgal altındaki tüm Türkiye'nin kurtuluşunun ilk ateşlemesi olmuştur.
Sütçü imamın Fransız askerleri tarafından peçesini indirmek istediği kadınları görünce Fransız askerine ilk kurşunu atarak     Kahramanmaraş'ın ve Türk ün namusuna el uzattırmamıştır.
Yine Kalede Fransız bayrağı asılı olduğu müddetçe cuma namazı kılmak caiz değildir diyerek halka cuma namazı kıldırmadan kaleye yürüyüp Fransız bayrağını indirip Türk bayrağını asarak bayrağın ezanın,dinimizin,namusumuzun bir bütün olduğunu ve kutsal olduğunu gösteren Rıdvan Hocanın ve kahraman şehrin halkının milli ve manevi uşuru ile eşi ve benzerine az rastlanan bir kahramanlık örneği göstermiştir.
97 yıl önce yaşanan ve her yıl coşkuyla kutlanan 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Kahramanmaraş'ın gurur günüdür,Onur günüdür,düğünü ve bayramıdır.
Bugün bu büyük mücadelenin,bu onurlu,Şanlı başarının mirasçısı olan ve bu mirasa laiki ile sahip çıkan gencecik yavruları şehadet şerbeti içen çeşitli uzuvlarını kaybeden şehit aileleri ve gaziler olarak atalarımızın bize bıraktığı mirasa sahip çıkmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.
Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor tüm Kahramanmaraş'ımızın 12 Şubat Kurtuş Bayramını kutluyorum.
Editör: TE Bilişim