Naci Görür'den Depremle İlgili Çarpıcı İfadeler! Naci Görür'den Depremle İlgili Çarpıcı İfadeler!
Dünya İslam ve Türk Tarihine İsim yazdırmak kolay mıdır? Değildir. Ecdadımız Dulkadiroğlu Devleti'nin Sultanları maiyetindeki askerleri ile birlikte 1298’de Elbistan’ı ve Maraş’ı fethederek bir Devlet kurmuşlardır. Dikkatinizi çekerim bir >Devlet kurmuşlardır. Ve Başkenti yaptıkları Elbistan-Maraş’tan kendilerine ait olan Kayseri, Kırşehir, Malatya, Yozgat ve nice nice şehirleri ve bölgeleri yönetmişlerdir. KahramanMaraş’tan Kayseri, Kırşehir, Malatya vs nice diğer şehirlere görevli olarak giden hanedan mensupları bulundukları tüm şehirlerde Dulkadiroğlu Hanedanını son derece başarılı bir şekilde temsil etmişlerdir. Maraş’ta ve diğer bir çok şehirde sayısız Vakıf, Medrese, Cami, Zaviye, Kapalıçarşı, Han, Köprü, Kanal, İmarethane, Şifahane, Bedesten, Buka gibi çok sayıda eser tesis etmişlerdir. Halkının faydasına ve hayrına yaptırdıkları bu eserlerin banisi olan ceddimiz Dulkadiroğlu Sultanları’na ihanet edercesine tarih anlattığını söyleyen kimi kimseler Dulkadiroğlu Hatırasına ve Hanedanına akla sığmayacak şekilde doğru olmayan hakaretlerde bulunmuştur. Nefes aldığı, yaşadığı toprakları canlarını hiçe sayarak fethedip kendilerine bıraktığı aziz şehrimiz Maraş’ta Dulkadiroğlu Hanedanına haksızca iftira ve hakaretlerde bulunmakla yetinmeyip şehrin önemli bir diğer ailesi olan Bayazıtoğlu Ailesinin ecdadına ve hatıralarına da akılların almayacağı, kabullenilemez ithamlarda ve hakarette bulunmuştur. Bu üzüntü verici hadiseyi Bayazıtoğlu Ailesinin saygıdeğer bir ferdinin bizi telefonla arayarak bildirmesi ile öğrendik. Dulkadiroğlu Hanedanının devam edegelen soyları olarak bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu şerefli fertleriyiz. Her birimiz Atalarımızın bizlere emaneti olan Türkiye’miz için canını vermekten bir an geri durmayıp ecdadımız gibi Ülkemize daima sahip çıktığımızı vurgulamak isteriz. Bu noktada hem Dulkadirli hem Bayazıtlı ailelerine yapılan çirkin hakaret dolu saldırıyı büyük bir kırgınlık ve kızgınlıkla kınıyoruz. Kötü söz sahibinindir ve Allah katında da büyük vebali vardır. Kul haklarına girdiği her iki ailenin ecdatları da Vefat etmiş, Hesaplaşması ahirete kalmıştır. 
Tarih içerisinde her daim güç mücadeleleri olmuştur. Bugün birbirini seven iki aile olarak bir dönem Dulkadirli ve Bayazıtlı aileleri arasında gerginlikler yaşanmış olabilir. Ve bu gibi hadiselerin üzerinden bir asır geçmiş iki aile birbirine akraba olmuşlardır. İki ailede şunu bilmektedir ki asırlar öncesinde güç mücadeleleri tüm İmparatorluk bölgelerinde yaşanmış fakat kimse kimseye düşman olarak devam etmemişler muhakkak bir zaman sonra yeniden kaynaşmışlardır. Yukarda da izah edildiği gibi bu iki güzide aile bir çok evlilikle birbirine akraba olmuşlar, mazinin tüm gerginliklerini sıfırlamışlar ve en az bir asırdan fazla birbirlerini seven yakın aileler olmuşlardır. Bayazıtoğlu ailesi Dulkadiroğlu Hanedanının 224 yıl devlet kurarak tarih sahnesinde Ankara’dan Şam’a kadar hakimiyeti olduğunu bilir, sayar, sever onlarla gurur duyar, Dulkadiroğlu Ailesi de kendileri gibi Maraş şehrine ve devlete önemli hizmetleri olmuş, bir çok güzel esere imza atmış Bayazıtoğlu Ailesini sayar sever ve gurur duyar. Her iki aileden de Osmanlı Cihan Devleti’nde büyük başarılara imza atmış çok önemli şahsiyetler varolagelmiştir. İki aile arasında son derece sıcak, samimi yakınlık olduğunu, bunu sevmeyen ve istemeyen kimselerin bu güzelliği bozmaya yönelik nifak ve fitne tohumları başarıya ulaşamayacaktır. Ayrıca atalarımızın hatırası KahramanMaraş’lılarımızın nezdinde de bu gibi hakaretlerle ailemizin saygın hatırasını zedeleyemeyecek ancak ve ancak kendisini küçültecektir ve nitekim de öyle olmuştur. Her iki ailemizin temsilcileri olarak tüm Dulkadiroğlu Hanedanı Mensupları da, Tüm Bayazıtoğlu Ailesi mensupları da bir, beraber ve samimi olduklarını bildirmekle atalarına yapılan videolu saldırıyı kınamaktadır.
KahramanMaraş’ın yetiştirdiği güzel adamlardan biri olan Erdem Bayazıt amcamızla 2006 yılında iki gün boyunca beraberdik. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 1. Erciyes Şiir Festivaline davet edilmiştik. Mekanları Cennet olsun kendileri edebiyat alanında duayendi. Erdem amca en tanınan şairlerden olmakla birlikte ben de en geç şairi idim ülkenin en meşhur şairlerinin katıldığı ve her şairin de katılamadığı o özel organizasyonda. Merhum Erdem Bayazıt amca ile Atatürk Havalimanı’nda karşılaştık. Bilet kontrollerimiz esnasında Dulkadiroğlu diye bana seslendiklerinde Erdem amca dönerek tebessümle elimi tuttu. Ve başladık sohbet etmeye, hem maziden hem de günümüzden konuşuyorduk. Samimiyet dolu sıcak sohbetlerle çok çok eskilere tebessümle bakıp bugünlerde ne kadar güzel bir yakınlığımız olduğunu ifade ediyordu ve ben de huzurla kendisini dinliyordum. Karşılıklı samimi sohbetlerimiz ogün ve peşinden gelen 3 gün boyunca sürdü. Nurlar içinde yatsın, kendileri bizim sahneye takdim edilmemizde en ön safta sevgiyle bizleri alkışlıyordu. Sahnede şiirlerimi okuduktan sonra beğenilerini ve takdirlerini ifade etmişlerdi. Yemekte ve Kayseri’nin güzel yerlerini gezerken sık sık yanındakilere beni tanıştırır ve güzel sözler söylerdi. Hatta Elbistan’ımızın gururlarından Edebiyat Ödüllü Prof.Dr. Ali Abbaş büyümüzde davetli idi ve bizlerle birlikte idi. Saygıdeğer Ali Akbaş hocam ne zaman ben salona ya da mekana girsem Beyimiz geldi diyerek tüm önemli edebiyatçılara yüksek sesle takdim ederdi. Elbette bizde bunun mahcubiyeti ile hocamıza teşekkür eder dizlerinin dibine oturur o güzel sohbetlerinden istifade ederdik. Büyük insan Erdem Bayazıt amcamın değerli evladı Yusuf Bayazıt kardeşimle uzun yıllardır abi kardeşlik ilişkimizi sürdürmekle beraber değerli kızları Sevde Bayazıt Hanımla da seçim çalışmalarında birlikte çalışmalarda bulunmuşluğumuz vardır. Bir çok akrabam Bayazıtoğlu ailesine gelin olmuş bir çok Bayazıtoğlu kızı da Dulkadiroğlu Ailesinin gelini olarak ailemiz olmuşlardır. Hasılı kelam; geçmişin sorunlarını değil birlikte yakaladığımız asırlık huzuru ve yaşayacağımız nice gelecek günleri biliyor, birbirimizi seviyoruz. Her iki kadim aile de Türkiye Cumhuriyeti’nin hizmetkarıdır. Atalarımızdan aldığımız yüksek ruh ve irade ile her zaman olduğu gibi el ele vatanımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Tarih tarihte, mazi mazide kalmıştır, her iki aileye isnad edilen hakaret ve iftira dolu sözleri her iki ailede asla kabul etmeyerek bu kişiyi kınamaktadır. Yüce Allah’ın bu insanı ıslah etmesi için dua ediyoruz. Her iki ailenin de kararı ve tavrı bu yöndedir.
Her Gayretimiz Türkiye ve KahramanMaraş'ımız içindir.
Huzur, Mutluluk Ve Sağlık Dolu Nice Günler Diliyoruz.
Dulkadiroğlu Dernekleri Genel Başkanlığı
Tüm Dulkadiroğlu Aileleri
Sayın Hakan Türker DULKADİROĞLU'nun bu açıklamalarına Bayazıt Ailesi'nin tüm fertleri olarak eksiksiz bir şekilde gönülden katıldığımızı belirtiriz.


 
Editör: TE Bilişim