Kahramanmaraş'ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele  ve Dayanışma Günü dolayısıyla, "Kadına Şiddete Sıfır Tolerans" temalı etkinlik düzenlendi.

İl Müdürü Mehmet Sertpolat, Özel İdare İş Merkezi önünde düzenlediği basın açıklamasında, kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürülüğü olarak her yıl farklı bir uygulama yapmak istediklerini dile getiren Sertpolat, açtıkları stant ve astıkları afiş ile dağıttıkları karanfillerle bir mesaj vermek istediklerini belirtti.

Bu yıl karanfilleri kadınlara değil erkeklere dağıttıklarına dikkat çeken Sertpolat, şunları kaydetti:

Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) ‘Kadına Şiddete Dur’ dedi Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği (KAGİD) ‘Kadına Şiddete Dur’ dedi

"Karanfilleri her zaman kadınlarımıza veriyorduk, çünkü kadınlarımız bu işin mağduruydu ama bu kez farkındalığın hedefi olan erkeklere dağıtacağız. Şiddet nereden gelirse gelsin ve hedefi kim olursa olsun, sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, şiddetin her türlüsüne karşıyız, karşı olduğumuzu ve bu farkındalığı göstermek için buradayız."

Açıklamanın ardından Sertpolat ve kurum çalışanı kadınlar tarafından caddeden geçen erkeklere karanfil dağıtıldı.

Editör: TE Bilişim