Dulkadiroğlu'nun tarihi yeniden ayağa kalkıyor! Dulkadiroğlu'nun tarihi yeniden ayağa kalkıyor!
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğü ve Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “1071 Malazgirt ‘ten 15 Temmuz’a Milli Diriliş Destanı” konulu resim sergisi açıldı.
GSF Sergi Salonunda KSÜ Yönetimi, il protokol üyeleri, sanatçılar ve akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen sergi öncesi Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, açılış konuşması gerçekleştirdi.
Konuşmasına şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve şükranla anarak başlayan Rektör Can, 1071 Malazgir’ten bugüne birçok kahramanlığa ve dirilişe imza atan milletimizin 15 Temmuz’u unutmayacağı ve unutturmayacağını söyledi.
Bir destanı bir kareyle sanata dönüştürmenin kolay bir iş olmadığını ifade eden Rektör Can, sergiye eserleriyle katkı sunan sanatçılara ve emeği geçenlere teşekkür etti.
GSF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı da kısa bir selamlama konuşması yaparak serginin gerçekleştirilmesine katkıda bulunanlara teşekkürlerini sundu.
Konuşmasının ardından Rektör Can, kurdeleyi protokol üyeleri ile birlikte kesti. Bir yıllık bir çalışmanın ürünü olan, öğrenci ve akademisyenlerin eserlerinden oluşan  “1071 Malazgirt‘ten 15 Temmuz’a Milli Diriliş Destanı” konulu resim sergisi, sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Editör: TE Bilişim