Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: "Ahlaklı belediyecilik merhamettir" Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: "Ahlaklı belediyecilik merhamettir"
Kırsal da dâhil olmak üzere hemen hemen her mahallesinde bir spor kompleksi yapma gayreti içerisinde olan Onikişubat Belediyesi, tesislerinin bulunduğu mahallelerde insanları hem sağlıklı yaşama hem de sosyalleşmeye yönlendiriyor.
Mahçiçek “Gelecek Nesiller Onikişubat’ta Buluşacak”
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek gelecek nesillere çağdaş ve güvenli şartlarda spor yapabilecekleri bir imkân sunan Hürriyet Spor Salonu açılışını gerçekleştirdi.
Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal,54. Hükümet Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Vali Yardımcısı Bayram Öz, Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Maçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam, Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, parti teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, gelecek nesillerin bir araya geleceği bu tesiste resmi müsabakaların da yapılabileceğini ve seyirci tribünüyle kentte önemli bir eksikliği gidereceğini belirterek şu ifadelere yer verdi.
“Yaklaşık dört buçuk yıldan bu yana görevdeyiz. Yaptığımız hizmetlerin sektör bazında değerlendirmesini yapacak olursak sportif anlamda çok ciddi hizmet ve yatırımlar yaptık. Önce kırsal alandaki çocuklarımıza spor yapacak alanlar oluşturalım dedik. Kırsalda bulunan 12 mahallemize halı saha yaptık. Bütün okullarımızın içine oyun takımları ve fitness grupları yerleştirdik. Şehir merkezine 2 adet Skate Park yaptık. 2 adet kapalı sentetik buz pisti yaptık. 2 tanesi yarı olimpik olmak üzere 7 havuz inşa ettik. Onikişubat ilçemizde bulunan 430 sitemize fitness grupları yerleştirdik. Geçmiş dönemlerde maalesef böyle hizmetler yoktu. Toplamda spor alanında 33 Milyon 928 Bin yatırım yaptık.
Daha önce havuzlarımız olmadığı için okulların bahçelerine şişme havuzlar koyuyor, çocuklarımızın yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlıyorduk. Bu yaz ise inşaatını tamamladığımız yüzme havuzlarımızı 2 ay boyunca çocuklarımıza tahsis ettik. Onikişubat Belediyemizin bütün tesislerinden 267 Bin insanımız faydalanmış. İyi noktalara geldiğimizi düşünüyorum.
65 kırsal mahallemize Bilgi ve Kültür Evi inşa ettik. Şehir merkezinde de aynı şekilde. Bilgi ve Kültür Evlerimiz ve Yaz Kurslarımızda çocuklarımız bir taraftan Kura’n-ı Kerim okuyor bir taraftan da adab-ı muaşeret eğitimi alıyor. Ayrıca sanatsal faaliyetlere katılıyor ve tesislerin altında spor faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Bu mutluluk bizim için her şeyin önünde. Bu tesis Kahramanmaraş’ımıza, Onikişubat’ımıza,  vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”
 
 
Mahir Ünal “ Onikişubat Belediyesi Hükümet Gibi Hizmet Veriyor”
Açılışa katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’da bir konuşma yaparak “Öncelikli olarak bu güzel yatırım için Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiye teşekkür ediyorum. Hanefi Beyefendiyi dinlerken Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi belediyeciliğinin aslında Türkiye’yi nerelere getirdiğini de doğrudan görebiliyoruz. Sadece spor yatırımları için Onikişubat Belediyesi 33 Milyon yatırım yapmış. Daha 6 tane de okul inşa ettirilmiş.
Aslında yerel yönetimler bir taraftan da merkezi hükümet gibi çalışıp hizmet verebiliyorlar. Bunun kökenine indiğimizde bir anlayış ve zihniyet değişikliği görüyoruz. 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte yeni bir anlayış ortaya çıktı. Bunun anlamı insanımızı evinde, mahallesinde, sokağında, şehrinde mutlu, huzurlu ve güven içerisinde müreffeh bir hayat yaşamasını sağlamaktır. İhtiyaçlarını karşılamak ve emin bir şekilde şehrinde yaşamasını sağlamaktır. Bu açıdan baktığınız zaman Onikişubat Belediye Başkanımızın da yaptığı hizmetler bir Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin devamı gibidir.
Yine çok iyi bir kaynak planlamakta buna en iyi örnektir. Kaynak sadece mali kaynak değildir. İnsan ve zaman kaynağı da vardır. Bu planlarınız hizmetleriniz insanların hayatlarına yansıyacaktır.
Ben Belediye Başkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Ve bu hizmetlerin devamını diliyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin inşallah.” İfadelerini kullandı.
Açılışın ardından protokol ve vatandaşlar spor salonunu gezerek, tesisin özelliklerini inceledi. Daha sonra Onikişubat Belediyesi tarafından amatör spor kulüplerine spor malzemesi yardımı gerçekleştirildi.
 

Editör: TE Bilişim