Bakan Güler: "Irak yönetimi PKK'yı yasakladığını ve terör örgütü olduğunu kabul etti" Bakan Güler: "Irak yönetimi PKK'yı yasakladığını ve terör örgütü olduğunu kabul etti"
MHP Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şubesi’ni ziyaret etti.
ZMO Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar’dan Kahramanmaraş tarımı hakkında bilgiler alan Milletvekili Aycan: “Kahramanmaraş tarımı hakkında en sağlıklı bilgiyi sizlerden alabiliriz. Çalışmalarınızla aktif bir odasınız. STK’ların şehrin gelişmesinde kuşkusuz büyük katkıları vardır. Bu anlamda sizlerin de gayreti dikkatlerden kaçmıyor” dedi.
Başkan Dumlupınar da ziyaretlerinden Milletvekili Aycan’a teşekkür ederek, Kahramanmaraş’ın tarımsal durumunu içeren bir dosya sundu.
Ayrıca ziyarette Elbistan Akbayır Mahallesi’ne yapılması planlanan Akbayır Termik Santrali ve Ceyhan Nehri ile ilgili görüşlerini aktaran Dumlupınar; “Akbayır’a kurulacak termik santraline karşı olduğumuzu daha önce de belirtmiştik. Kurulması planlanan Termik Santralinin, çevreye, insan hayatına ve su kaynaklarına olumsuz etkisi olacaktır. Bu konuda siyasilerin de duyarlı davranmalarını bekliyoruz.
Diğer yandan, Ceyhan Nehri’nde azalan su seviyesi endişe verici. Elbistan’ın hayat kaynağı olan Ceyhan Nehri’nde suyun azalmasındaki sebepler araştırılmalı ve önlemler alınmalı” diye konuştu.
Yerel sorunların ardından, Türkiye Tarımı başta olmak üzere gündeme dair konular görüşüldü. 

Editör: TE Bilişim