Ömer Çelik: “Milletin aklına güvenmek demokrasinin gereğidir” Ömer Çelik: “Milletin aklına güvenmek demokrasinin gereğidir”
CHP'nin çalışkan ismi Ali Öztunç, memleketlisinin yaşadığı sorunların çözüme kavuşması adına Ankara'da girişimlerine sürdürüyor.
Kahramanmaraş'ın büyükşehir statüsüne geçmesiyle birlikte özellikle bazı bölgelerden yükselen 'hizmet alamıyoruz' şikayetlerini değerlendirmeye alan Öztunç, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle soru önergesi vererek konuyu TBMM'de tartışmaya açtı.
Meclis Başkanlığı'na sunduğu önergede, "Kahramanmaraş ilimiz büyükşehir olmasıyla birlikte belde belediyelerinin kaldırılması, köylerin mahallelere dönüştürülmesinin etkisiyle birlikte Büyükşehir Belediye hizmetlerinde aksaklıklar meydana gelmiş ve birçok mahallemize hizmet gitmemeye başlamıştır. Birçok mahallemizde oluşan sorunlar mahalle halkını isyan eder noktaya getirmiştir" ifadelerini kullanan Öztunç, buna istinaden şu sorulara yanıt aradı;

1) Tetirlik mahallemize gelen yollar ve mahalle içi yollar neden yapılmamaktadır? Mahallenin yarısında altyapı var yarısında yok, mahallemizin altyapısı neden tamamlanmıyor?
2) Andırın ilçemize bağlı Çokak mahallesinde bulunan okul binasıi karakol ve orman dairesi binaları atıl durmaktadır. Mahalle sakinlerinin bu binaların taziye evi olarak kendilerine tahsisi taleplerine yaklaşımınız nedir? Atıl durumdaki bu binaları mahalle sakinlerinin ihtiyacına göre kulanımlarına sunma yönünde bir çalışmanız var mıdır?
3) 12 Şubat ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Önsen mahallemizde sular akmamaktadır. Bu su kesintisinin sebebi nedir? Su kesintilerinin sıklıkla yaşanması ve kesintilerin uzun sürmesi, halk sağlığı açısından su sıkıntısının giderilmesi ivedilikle yerine getirilmesi gereken bir hizmet değil midir? 

Editör: TE Bilişim