Rui Pedro Hatayspor'da Rui Pedro Hatayspor'da
Gerçekleştirilen Şampiyona’da değişen yeni Uluslararası Atıcılık Spor Federasyonu (ISSF) kuralları uygulandı. 10 Metre havalı tabanca branşında mücadele eden Mustafa Melih Paksoy genç erkeklerde rekor kırarak Türkiye birinciliğini elde ederken, M. Alp Kılıç Yıldız Erkeklerde Türkiye 3.lüğü elde etti. 
Kahramanmaraş havalı tabanca takımında Genç erkekler(GHSİM) takımı topladıkları 1637 puanla Türkiye birincisi , Genç Erkekler(Kano Yelken Spor Kulübü) takımı 1608 puanla üçüncülüğü, Yıldız erkekler(Kano Yelken Spor Kulübü)  takımı topladıkları 1037 toplam puanla Türkiye birincisi olarak Şampiyonluk kupasını kazanırken  Yıldız Erkekler(GHSİM)  takımı 1031 puanla ikincilik Kürsüsünde yer aldılar. Genç bayanlar(GHSİM)  Havalı tabanca takımımız topladıkları 1036 puanla 3. kürsüsünde yer aldılar.
Kahramanmaraş Havalı Tabanca takımımız toplamda 5 kupa, 2 madalya bir Rekor ile büyük bir başarı elde ettiler. Elde edilen başarılar sonucu sporcumuz Mücahit Çağrı Kayabaşı’da Milli takıma seçilerek Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında Milli Forma ile ülkemizi temsil edecek.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı bu başarılar üzerine şunları söyledi’’ Havalı tabanca branşını ilimizde aktif hale getirdiğimiz günden bu güne bir çok başarıya imza atmış, yapılan yatırımlar ile başarılarını katlayarak devam ettirmektedir. 2017 Ocak itibariyle artık Havalı silahlar atış poligonumuzu da sporcularımızın hizmetine açmış bulunmaktayız. Sporcularımız daha geniş imkânlarla antrenmanlarını yapabilecektir. İl Müdürü Kabakcı Sporcularımızı, takım antrenörlerimiz Yusuf Tuğsat ve Özkan Çivi’yi, tebrik eder bundan sonraki yarışmalarda başarılar diliyorum.’’ dedi.

    
    
Editör: TE Bilişim