Kahramanmaraş'ta 74 yaşında bakırcılık mesleğine devam ediyor Kahramanmaraş'ta 74 yaşında bakırcılık mesleğine devam ediyor

Zehir soluyan Afşin ve Elbistan halkı için tüm siyasileri göreve çağıran Ziraat Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar; “Bu katlanılabilir, sürdürülebilir değildir. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir” dedi.
 
ZMO Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, Afşin Elbistan Termik Santrallerinin halen filtresiz çalıştırılmasına tepki göstererek başta siyasiler olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırdı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Afişin Elbistan Termik Santrallerinin filtresiz çalıştırılmasına teki gösteren Dumlupınar, “Afşin ve Elbistan ilçemizdeki bu çevre felaketi aynı zamanda çok önemli bir halk sağlığı sorunudur. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir. Artık bir şeyler yapılması gerekmektedir” dedi.

Tüm yetkilileri göreve davet eden Dumlupınar, sosyal medya hesabından; “Afşin ve Elbistan ilçemizdeki bu çevre felaketi aynı zamanda çok önemli bir halk sağlığı sorunudur. İlçe Kaymakamlıklarını, Belediye Başkanlarını, İktidarı, muhalefeti bütün siyasi partileri, siyasetçileri, muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarını vatandaşımızın zehir solumasının önüne geçilmesi için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz. Bu katlanılabilir, sürdürülebilir değildir. İnsan hayatı her şeyin üzerindedir.

Artık bir şeyler yapılması gerekmektedir” ifadelerinin yer aldığı paylaşımda bulundu.
 

Editör: TE Bilişim