Kahramanmaraş Gıda İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti Toplandı Kahramanmaraş Gıda İhtisas OSB Müteşebbis Heyeti Toplandı
Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin kurtuluş savaşında ortaya koyduğu mücadelenin fitilinin ateşlendiği yerin Kahramanmaraş olduğunu hatırlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, buradan yakılan bu ateşle Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını hatırlattı. Kahramanmaraş'ın zafer bayramı olan 12 Şubat günün kurtuluş savaşı ruhunu oluşturan özel bir yere sahip olduğunu aktaran Başkan Okay, ülkenin bölünmez bütünlüğünün bir sembolünün de 12 Şubat olduğunu belirtti.
İnancıyla ve özgürlüğüne olan düşkünlüğüyle düşmanı vatanından söküp atan anlayışın bu milletin kanında olduğunu söyleyen Başkan Okay, bu inancın kıyamete kadar süreceğinin altını çizdi.
Başkan Okay, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı Mesajı'nı şu sözlerle sürdürdü: "İstikbalini ve istiklalini her şeyin üzerinde gören kahraman milletimiz, kurtuluş savaşında destanların en güzelini yazmıştır. Aziz şehrimizden ateşlenen kurtuluş savaşının ateşi, tüm yurdu sarmış ve bağımsızlık meşalesi tutuşturulmuştur. Kahraman şehrimizin 12 Şubat Kurtuluş Bayramı bu nedenle çok önemlidir. Bir şehrin kurtuluşundan ziyade, bir milletin kurtuluş meşalesinin yakıldığı gündür. Bu destansı mücadelesiyle kendi kendini kurtaran şehir unvanını alan Maraş'ımıza Türkiye Büyük Millet Meclisi Tarafından kırmızı şeritli istiklal madalyası ve Kahramanlık unvanı verilmiştir. Bu kurtuluş mücadelesinin yıl dönümü olan 12 Şubat'ta şehrimizde bayram günü olarak kutlanmaktadır. Vatanın bağımsızlığı için mücadele eden atalarımız, bizlere mirasların en güzelini bu şekilde bırakmışlardır. Bizler de onların bu mirasına sahip çıkacağız  ve bu değerleri gelecek nesillere en iyi şekilde aktaracağız. 12 Şubat ruhu milletimizin gönlünde her zaman tazeliğini koruyacaktır. Ben bölünmez bütünlüğümüzü korumak, inancına ve imanına uzanan elleri kırmak için mücadele etmiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 12 Şubat Kurtuluş Bayramımızın mübarek olmasını yüze Allah'tan niyaz ediyorum."

Editör: TE Bilişim