Başkan Güngör, İlbank Genel Müdürü Türk ile Bir Araya Geldi Başkan Güngör, İlbank Genel Müdürü Türk ile Bir Araya Geldi
Başbakan Binali Yıldırım’ın Başdanışmanı Abdülkadir Özkan, partili cumhurbaşkanlığını olanaklı kılan anayasa değişikliğinin yüzde 51.4 “evet” oyu ile kabul edildiğinin açıklanmasıyla sona eren halk oylamasının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP genel başkanı olmasının beklendiği olağanüstü kongrenin düzenleneceği 21 Mayıs’tan sonra parti içinde “temizlik” yapılacağını açıkladı. Özkan, “Kongre sonrası temizlik başlayacağını düşünüyorum” dedi.

Özkan, Fethullah Gülen’in liderliğini yaptığı cemaatin düzenlediği ileri sürülen darbe girişimiyle ilgili olarak “15 Temmuz’un stratejik hedefi TSK’nın itibarsızlaştırılmasıydı” diye konuştu.

Aydınlık gazetesinden Masum Gök‘e konuşan Başbakan Başdanışmanı Özkan, darbe girişiminin planlayıcısı olmakla suçlanan Gülen’in “tarihsel serüveninin Amerika’dan bağımsız okunamayacağını” savundu. Gök, “FETÖ, ABD’nin bölgede finanse ettiği İslamizasyon projesiyle bağlantılı” görüşünü dile getirdi.

1980 askeri darbesi sonrası 7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren’le ilgili de konuşan Özkan, “Evren döneminde ılımlı İslam bir devlet politikası olarak benimsendi” dedi.

Editör: TE Bilişim