Başkan Hayrettin Güngör; “Yatırımlarımızla Mahallelerimizin Katma Değerini Artırıyoruz” Başkan Hayrettin Güngör; “Yatırımlarımızla Mahallelerimizin Katma Değerini Artırıyoruz”
Başkan Erkoç yayımladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “Âlemlere Rahmet, Fahri Kâinat Efendimiz, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V) Kutlu Doğumu’nun 1446’ncı yıldönümünü hep beraber idrak ediyoruz. O, insanların en hayırlısı Allah’u Teâlâ’nın son elçisi, hakikatin sadık emanetçisi, son peygamberdir. Onun üstün şahsiyeti ve ahlakı bütün insanlığa örmektir. Hz. Muhammed’in insanlığa kattığı güzellikleri anlamak ve hayatımıza aksettirmek en büyük saadettir. Bu düşünceyle, bu seneki Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması “Hz. Peygamber ve güven toplumu” olarak ilan edilmiştir. 
İslam, barış ve güveni, eman ve huzuru, kısacası güven toplumunu inşa için gelmiştir. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz de iman ile emân; mümin ile güvenilir olmak arasında sımsıkı bir bağ kurmuştur. Allah Resulü, güvenilir olmayı, güven aşılamayı, güven içinde yaşamayı söz ve uygulamalarıyla bizlere göstermiştir. Risaletinden çok önce Muhammedü’l-Emin olarak anılan Hz. Peygamber, hayatının her döneminde güvenilir bir insan modeli sergilemiştir. Öyle ki kendisiyle amansız bir mücadeleye girişenler dahi onun dürüstlük ve güvenilirliğini kabul etmiştir. Peygamber Efendimizin İslam ile inşa ettiği toplum modeli, sadece Müslümanlar için değil, aynı zamanda farklı inanç mensupları için de bir huzur ve güven kaynağı olmuştur. Zira tarih boyunca Müslümanlar, sadece kendi yurtlarında barış ve sükûneti sağlamakla kalmamış, aynı zamanda yeryüzünü barış ve güven yurdu haline getirmek üzere beldeleri, kıtaları ve denizleri aşmışlar, insanlığa örnek medeniyetler takdim etmişlerdir.
Böyle bir medeniyetin emanetçileri olarak Kutlu Doğumun ülkemizden başlayarak İslam coğrafyasında ve tüm dünyada barış, güven, birlik, beraberlik ve huzur ikliminin hâkim olmasına vesile olmasını diliyorum. Tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası'nı en içten duygularımla tebrik ediyorum. Yüce Rabbimiz bizleri bu mübarek günlerin hürmetine Hazreti Peygamberin şefaatine nail eylesin inşallah…”

 
Editör: TE Bilişim