Başkan Güngör, İlbank Genel Müdürü Türk ile Bir Araya Geldi Başkan Güngör, İlbank Genel Müdürü Türk ile Bir Araya Geldi
Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Aksu TV ekranlarından yayınlanan Haber Ötesi programında Murat Eğridağ'ın konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Okay, ilçeye kazandırdıkları ve yapacakları hizmetleri de anlattı.
Başkan Okay, gündeme ilişkin açıklamasında bir dizi açılış gerçekleştirmek için Kahramanmaraş'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca Anayasa değişikliği ile ilgili de konuşan Başkan Okay, yeni sistemin Türkiye'nin kaderini değiştireceğinin altını çizdi.
Başkan Okay, programa ilçenin kalkınması  ve gelişmesi için büyük önem arz eden kamu külliyesi projesini anlatarak başladı. Kamu külliyesi projesinin tanıtım videosunun da yayınlandığı programda Başkan Okay projenin detaylarını da açıkladı.
Bunun yanı sıra ilçeye kazandırdıkları sosyal ve kültürel projelerden de bahseden Başkan Okay, özellikle sosyal alan ihtiyacı bulunan kırsal mahallelere özel projeler geliştirdiklerini aktardı.
KAMU KÜLLİYESİ PROJESİ HAZIR
Başkan Okay, projelerini anlattığı konuşmasına Kamu Külliyesi projesini konuşarak başladı. Külliyenin Dulkadiroğlu'nun gelişimine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: " Seçim öncesi vaatlerimizde vatandaşımıza ilk verdiğimiz sözlerden bir tanesi de Kamu Külliyesi projesiydi. Bu projeyle bölgemizin yoğunluğunu paylaştırarak ilçe merkezini doğuya kaydırmayı planladık. Yeni ilçe kurulumunu bir fırsata dönüştürmek istiyoruz. Bölgenin kalkınması ve gelişmesi amacıyla kamu kurumlarını şehrin doğu bölgesinde bir araya getirmeyi hedeflediğimiz bu projeyle ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Yaklaşık 60 bin dönüm alanı belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmadan hibe yoluyla elde ettik.  Belediye, kaymakamlık ve diğer kamu binalarının yerleri hazır durumda. Yeni ilçe merkeziyle alakalı düşüncemiz sadece binaların yapımı değil. Bu alan içerisinde oto parklar, ibadethaneler, yeşil alanlar, kültür merkezleri ve sosyal alanlar yapmayı planlıyoruz. Bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek tüm projeleri burada hayata geçireceğiz. Modern bir alt yapı ile inşa edilecek bu külliyenin Türkiye'ye de örnek olacağını düşünüyorum. Hedefimiz yaklaşık bir yıl içerisinde projeyi tamamlayarak hizmete sunmaktır. Bu projeden bölge halkı da çok memnun. Şuanda bölgenin değeri her geçen gün artıyor. Bu da bölgede yaşayan vatandaşlarımızı olumlu yönde etkiliyor."
SOSYAL VE KÜLTÜREL PROJELER ÖN PLANA ÇIKIYOR
Asfalt ve kilit parke çalışmalarının tamir ve tadilat şeklinde devam ettiğini dile getiren Başkan Okay, Dulkadiroğlu'nun bundan sonraki hizmet gündeminin sosyal ve kültürel projeler olduğunu söyledi. Başkan Okay, tüm mahallelere eşit hizmet götürdüklerinin altını çizerek kırsal mahallelerin sosyal ve kültürel hizmetlerden daha fazla yararlanması için de ayrı bir çalışma başlattıklarını belirtti. Bu bakımdan büyük kırsal mahallelere özel projeler geliştirdiklerini aktaran Başkan Okay, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bölgemize kalıcı hizmetler kazandırmak için yaptığımız çalışmalara hız verdik. Bu kapsamda özellikle kırsal mahallelerimize yapmayı planladığımız yapılardan bir tanesini tamamlamak üzereyiz. Tevekkeli mahallemize prefabrik yapıda bir taziye evi kazandırıyoruz. Bu taziye evimiz toplam 260 metre kare üzerine kuruldu. İçerisinde bay ve bayan oturma salonu, mutfağı, mescidi, abdesthanesi ve wc'si bulunmaktadır.  Bu projemiz şuanda bitmiş durumda. Bununla birlikte Şerefoğlu Mahallemizin de sosyal tesis yapımına başladık. Aynı şekilde Başdervişli, Baydemirli, Peynirdere, Küçüknacar, Beşenli, Yusuf Hacılı ve Abbaslar mahallelerimize de aynı projeyi uygulayacağız. Yine bölgemize bir de gençlik merkezi kazandırmak için çalışma başlattık. Namık Kemal mahallemize kapalı pazar yeri ile birlikte bir de gençlik merkezini  kazandıracağız."
Başkan Okay, bu hizmetlerin yanı sıra öğrenci yurdu, yüzme havuzları, kültür merkezleri ve daha bir çok konuda ilkenin eksiklerini gidermek için çalışma yaptıklarını kaydetti.
REFERANDUMDA NEDEN EVET DİYORUZ?
Gündeme dair konuşmasında anayasa değişikliği konusunu değerlendiren Başkan Okay, bu değişikliğin ülkenin geleceğini şekillendireceğini söyledi. Vesayetler döneminin yeni anayasa değişikliği ile ortadan kalkacağını aktaran Başkan Okay, "Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önündeki engellerin daha rahat aşılması için yeni anayasa değişikliğine referandumda evet diyeceğim. 15 Temmuz darbe girişimiyle hafızalarımız tazelendi ve Türkiye'nin karanlık günlerini bir kez daha hatırladık. Bu nedenle Darbeler döneminin tamamen tarihe gömülmesi için bu referandumda evet dememiz gerekiyor. Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olmalıdır. Bu anayasa değişikliği ile hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olacak. Sadece bu neden bile evet dememiz için yeterli. Ülkemizin birliği ve beraberliği için bu referandumda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz."
Başkan Okay, son olarak bir dizi açılış gerçekleştirmek üzere Kahramanmaraş'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile ilgili konuşarak şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimize ve ilçemize yakışır bir şekilde ağırlayacağız. Kendisi her fırsatta Kahramanmaraş'a olan sevgisini dile getiriyor. Kahramanmaraş'ta sayın cumhurbaşkanımıza çok büyük bir sevgi duymaktadır. Bu sevgiye yakışır bir karşılama ve açılış töreni gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Tüm hemşerilerimizi bu güzel birlikteliğe sizlerin aracılığı ile de davet ediyorum."

 
Editör: TE Bilişim