Kahramanmaraş Heyeti Başkentte Bir Dizi Ziyaret ve Temaslarda Bulundu Kahramanmaraş Heyeti Başkentte Bir Dizi Ziyaret ve Temaslarda Bulundu
Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından ilçede bir ilk gerçekleştirilerek, Suriye’nin Halep kentinden ilçeye yerleşen Hazar Sabri ile Ekinözü İlçesin Soyalı Mahallesinde Yaşayan Mehmet Kurşun çiftinin nikahı kıyıldı. Çiftin nikâh şahitliğini Belediye Memurları Mehmet Vicdan ve İkram Şahin yaptı. Nikah sonrası evlendirme cüzdanını Başkan Çeleğen geline verilirken, hatıra fotoğrafı da çekildi.
Suriyeli Hazar Sabri yaptığı açıklamada ülkelerinde gerçekleşmekte olan iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını ifade etti. Kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkürlerini sunan Hazar  Ekinözü ilçesine yerleştim. belediyede başvuruda bulunduk ve nikah kıydırmayı talep ettik. Talebimiz Ekinözü’nün Belediye Başkanı Nursi Çeleğen tarafından kabul edildi. Türkiye devletine her zaman bizimle oldukları için teşekkür ediyorum.'' şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Nursi Çeleğen “Suriyeli genç kardeşimizle Evlenmeye karar vermiş  hemşerimizin nikâh merasimi dolayısıyla toplanmış bulunmaktayız. Ailelerine ve kendilerine hayırlı uğurlu olmasını diliyor birlikte sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi. 







 
Editör: TE Bilişim