Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere 11 Eylül 2018 Salı günü saat 14.00’te toplandı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi’nin açılışında konuşan Başkanvekili Mehmet Akif Kahveci, Afşinli Şehit Özel Harekat Polisi Bayram Çiçek için taziyelerini sunduktan sonra, yeni başlayacak olan eğitim-öğretim yılının ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Başkanvekili Kahveci’nin açılış konuşmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal marşı okundu ve gündem maddelerine geçildi.
Gündemin 1. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının “Uluslararası 5. Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarı” süresi boyunca KAFUM’de bulunan kafeteryanın AKBEL A.Ş. ye tahsisi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 2. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının, Onikişubat İlçesine bağlı kasaba ve köyden mahalleye dönüşen Hacınınoğlu, İsmailli, Kzılseki, Köseli, Şahinkayası, Demrek ve Tekir Mahallelerinin Yerleşik Alan Sınırına ilişkin teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 3. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının Uluslararası Kahramanmaraş Geleneksel Şalvar Güreşi Turnuvası düzenlenmesi ve bu hususta protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 4. Maddesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının Dulkadiroğlu Belediyesi gelir tarifesinin 85 sayfasındaki açıklamalar başlıklı bölüme Küçük Sanayi Alanı ibaresinin eklenmesi ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin 5. Maddesinde Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyemiz ile Ticaret ve Sanayi Odası arasında DOĞAKA 2018 Yılı Mali Destek Programı kapsamında, ortak proje yürütülmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 6. Maddesinde Emlâk ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Belediyemiz ile hissedar olduğu, Onikişubat İlçesi Pınarbaşı Mahallesi 6066 ada 2 nolu parselde kayıtlı 746,76 m² hissesini bedeli oranında satışı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 7. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının İl Emniyet Müdürlüğü ile “Engelsiz Güven Eli” projesi imzalanması hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 8,9 ve 10. Maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 11. Maddesinde Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığının Orman Bölge Müdürlüğü ortak çalışma programı kapsamında ''Bir Dikili Ağacın Olsun '' projesi hususunda protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Gündemin 12. Maddesinden 28. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.
Komisyonlardan gelen raporların görüşülmesinin ardından meclis toplantısına katılamayan üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin verilen teklif maddesi de oybirliği ile kabul edildi.
Başkanvekili Kahveci bir sonraki oturumun 17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacağını ifade ederek oturuma ara verdi.
 

Editör: TE Bilişim