Elbistan Belediyesi’nde Görev Değişimi! Elbistan Belediyesi’nde Görev Değişimi!

Siyasi partiler, yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdürürken, AKP'nin 5 Ocak'ta İstanbul ve Ankara'daki belediye başkan adaylarını açıklayacağı söylentileri gündemi meşgul ediyor.

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın paylaştıklarına göre, AKP'nin İstanbul için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara için ise Turgut Altınok'u aday göstermeye yönelik eğilim içinde olduğu iddia ediliyor.

Saymaz'ın aktardığına göre, İstanbul'da Ali Yerlikaya'nın yüzde 70, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın ise yüzde 30 şanslı olduğu konuşuluyor. Ancak, Ali Yerlikaya'nın adaylığa sıcak bakmadığı ve tereddütlerinin olduğu belirtiliyor.

Ankara için ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un adaylık konusunda kesinleştiği ifade ediliyor. Ancak, Altınok'un aday gösterilmesi halinde, eski belediye başkanı Melih Gökçek'in tepkisinin nasıl olacağı belirsizliğini koruyor. Gökçek'in Altınok'u Mansur Yavaş'tan daha az sevdiği söyleniyor.

İstanbul'da Murat Kurum ve Tevfik Göksu'nun adaylık şansının düşük olduğu konuşulurken, Yerlikaya'nın bazı muhalifler üzerinde olumlu bir izlenim bırakmaya çalışması AKP içinde tartışma yaratmış durumda. Yerlikaya'nın İstanbul için uygun olmama sebepleri arasında geçmişte yaşadığı olaylar ve İstanbul'a bağının olmaması öne çıkıyor.

Öte yandan, son dakika değişikliklerinin yaşanabileceği, bu süreçte sürpriz isimlerin de adaylık için gündeme gelebileceği yorumları yapılmakta.

Editör: Sueda AKKÖK