Türk Tabipler Birliği (TTB), Adana ve Adıyaman illerinde iki doktorun intihar ettiği üzücü haberi kamuoyuyla paylaştı.

Kahramanmaraş'ta fabrika yangınının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı! Kahramanmaraş'ta fabrika yangınının boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!

TTB'nin yaptığı açıklamada, intihar eden doktorların ailelerine başsağlığı dileklerinin iletilmesi vurgulandı.

Açıklamada, iki genç doktorun intihar ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Bugün, iki genç meslektaşımızın yaşamlarını yitirdiğini öğrenmek bizi derinden üzdü. Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniği'nde asistan hekim olarak görev yapan Dr. Rümeysa Keleş ve Adıyaman Toplum Sağlığı Merkezi'nde pratisyen hekim olarak çalışan Dr. Eren Özkara'yı kaybetmenin acısıyla karşı karşıyayız.

Kaybettiğimiz meslektaşlarımızın ailelerine, yakınlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Hekimlik mesleğinin ve sağlık sektörünün ekonomik kriz, güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, idari baskı, sağlıkta şiddet gibi birçok sorunla karşı karşıya olduğunu kabul etmiyoruz.

Hayatı yaşamak ve hastalara yardımcı olmak amacıyla çabalayan tüm meslektaşlarımızı, haklarını savunmak ve bu zorlu şartlara karşı mücadele etmek için bir araya gelmeye çağırıyoruz."

Bu acı kayıplar, sağlık sektöründeki zorlu koşulların bir yansıması olarak büyük bir üzüntü ve endişe yaratmıştır. Sağlık çalışanlarının yaşadığı sıkıntılar ve mesleki zorluklar, daha fazla dikkat ve çözüm gerektirmektedir.

Editör: Sueda AKKÖK