Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 65 yaş üstü eve ücretsiz toplu taşıma hizmeti ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, ücretsiz seyahat hakkından yararlanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan kullanıcılar şehir içi toplu taşımada ücretsiz ulaşımın kanunla düzenlendiğini belirtti.

Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, engelli ve yaşlıların ücretsiz olarak taşıdığı şehir içi özel halk otobüsü ve ulaşım deniz araçları sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin 1 Temmuz 2023'te yüzde 50 artırıldığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ın hafızası, yıkımlarla bitiyor! Kahramanmaraş'ın hafızası, yıkımlarla bitiyor!

Bakan Göktaş, yapılan ödemeler ve artış desteği konusunda şunları söyledi: "Şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir özel deniz yolu ulaşım aracı için ödeme yaptığımız 3 bin 375 liraya, Ankara ve İstanbul'da şehir içi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı için Desteğimiz 4 bin 500 liraya yükseldi. Diğer büyükşehirlerde, şehir içi toplu taşıma aracı için verdiğimiz destek 3 bin 375 liraya, büyükşehir belediyesi olmayan illerde şehir içi toplu taşıma aracımız için desteğimiz 2 bin 700 liraya çıktı oldu."

Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım araçları sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin devam ettiğini belirterek, "Bakanlık olarak ücretsiz seyahat uygulaması kapsamında engelli ve yaşlılarımız için 2015 yılından günümüze kadar 1 milyar 740 milyon lira gelir desteği Ödemesi yapmıştık.Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın şehir içi toplu taşıma imkanlarından ücretsiz bir biçimde yararlanabilmeleri için gereken desteği sürdüreceğiz" dedi.

Editör: Sueda AKKÖK