Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ticaret ve Sanayi Odası 8. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile iş insanları da yer aldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör; Yeni Kahramanmaraş’ın inşası, imar süreçleri, zemin etüt çalışmaları, geçici çarşılar, altyapı çalışmaları ve turizm yatırımları gibi pek çok konuya ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

‘Yeni Kahramanmaraş’ın İnşa Süreci Değerlendirildi ‘Yeni Kahramanmaraş’ın İnşa Süreci Değerlendirildi

 

Yeni Kahramanmaraş’ın İnşası Sürüyor

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yeni Kahramanmaraş’ın inşası noktasında tüm alanlarda çok sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Alanında uzman bir kadro tarafından şehrimizde zemin etüt çalışmaları gerçekleştirildi. Birkaç nokta dışında şehrimizde zemin etüdü büyük oranda tamamlandı. Yıkımın en çok olduğu ve şehrimizin hafızası olan Trabzon Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı’nda zemin artı 3 ve 4 kat yapılaşma olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yürütülen kentsel tasarım projesinin ilk etabının temeli atıldı. Proje etaplar halinde sürecek. Valilik binamız yine mevcut yerine inşa edilecek. Depremde hasar alan tarihi yapılarımızın restorasyonu da hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi.

İmar Süreçlerini Hızlandırmak İçin Gayret Gösteriyoruz

Deprem sonrası imar süreçlerinin hızlandırılması noktasında yoğun gayret gösterildiğini vurgulayan Güngör, “Deprem sonrası şehrimizdeki imar ve planlama süreçlerinin kolaylaştırılması noktasında yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu konuda bakanlığımız, ilçe belediyelerimiz ve ilgili kurumlarımızla istişarelerimizi sürdürüyoruz. İmar birimlerimiz bir çalışma yapıyor ve gerçekleştirdiğimiz toplantılarda aldığımız kararları da basın mensuplarımız aracılığıyla hemşehrilerimize duyuruyoruz. Orta hasarlı binaların son durumu, hak sahipliği ve yerinde dönüşüm projesine ilişkin de hemşehrilerimizi sık sık bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

Geçici İş Yerleri Esnafa Umut Oldu

Geçici iş yerlerinin esnafa umut olduğunu belirten Güngör, “Depremde iş yerleri hasar gören esnafımızın ticari faaliyetlerini sürdürmesi noktasında şehrimizin çeşitli noktalarına AFAD ve kardeş belediyelerimiz iş birliğiyle geçici çarşılar oluşturduk. Geçici iş yerleri esnafımıza umut oldu, şehrimizde ticari hayatın canlanmasına katkı sağladı. Bu iş yerleri esnafımızın da büyük beğenisini kazandı. İnşallah kalıcı iş yerleri de en kısa sürede yapılarak esnafımıza teslim edilecek. Ticaret ve sanayi alanlarımızın inşası noktasında da süreçler hızla ilerliyor. İnşallah yakında ihaleye çıkılacak. Küçük Sanayi Sitesi’nde dönüşüm de bakanlığımız tarafından etaplar halinde yürütülüyor” cümlelerini kaydetti.

Altyapımızı Güçlendiriyoruz

Altyapı hatlarının yenilenmesi noktasında ciddi bir çalışma yürütüldüğünü belirten Başkan Hayrettin Güngör, “6 Şubat depremleri her alanda olduğu gibi altyapımızı da ciddi oranda etkiledi. Zaten eski olan altyapı hatlarımız daha da hasar aldı. Su kayıplarımız arttı. Deprem öncesinde her bir ilçemizde altyapı hatlarımızı yenilemek için projelerimizi peyderpey uygulamaya başlamıştık. Deprem sonrasında da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mız ve İller Bankası ile bu noktada yoğun gayret gösteriyoruz. Tüm ilçelerimizin altyapısını yenilemek için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

1 Milyar TL’lik Yatırım: Gıda İhtisas OSB

Başkan Hayrettin Güngör, “Şehrimiz için son derece önemli bir aks olan Kuzey Çevre Yolu’nun Karayolları Genel Müdürlüğü’ne devrini gerçekleştirdik. Projesi tamamlanmak üzere. İnşallah 2024 yılında bu yolumuzun da yapımına başlanacak. Kışlaların taşınması ve bu alanların dönüşümü noktasında süreçler ilerliyor. Kışlalarımız uygun görülen alanlara taşınarak mevcut yerlerinde dönüşümler başlayacak. Türkoğlu’nda 800 dönümlük alana Gıda İhtisas OSB kazandıracağız. 1 Milyar TL’lik bir yatırım. 5 bin istihdam öngörülüyor. 2023 Yatırım Programı’na alındı, imar planı onaylandı, altyapı projeleri hazırlanıyor. Şehrimiz için son derece önemli bir yatırım” dedi.

Çamlıca Restoran ve Ali Kayası Cam Teras

Yapımında son aşamaya gelinen Çamlıca Restoran ve Ali Kayası Cam Teras projelerine ilişkin de bilgiler aktaran Başkan Güngör, “Şehrimizin turizm potansiyelini artıracak projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bunlardan birisi de Pınarbaşı mevkiinde bulunan Çamlıca Restoran ve Sosyal Tesis. Çalışmalarımız hızla sürüyor. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak Çamlıca Restoran ve Sosyal Tesis, şehrimizin en nezih mekânlarından birisi olacak. Diğer bir projemiz ise Ali Kayası Cam Teras. Burada da çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Sadece bölgenin değil Türkiye’nin hatta dünyanın en güzel cam teraslarından birisi oluyor” cümlelerini kaydetti.

HABER FOTOĞRAFLARI

Editör: Sueda AKKÖK