Başkan Görgel, Bakan Yerlikaya ile Bir Araya Geldi Başkan Görgel, Bakan Yerlikaya ile Bir Araya Geldi

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, yaz sıcaklarının kendini hissettirmesiyle birlikte ilçe genelinde bulunan park ve yeşil alanlarda vatandaşların daha rahat vakit geçirebilmeleri amacıyla yabani ot temizliği, çim biçme, bakım-onarım ve yenileme ile peyzaj çalışmalarına hız kazandırdı.

Park ve yeşil alanlarda detaylı temizlik çalışması yapan ekipler, bir taraftan da ağaç dikimi, budama, çim serim ve yabani ot biçme işlemlerini de hassasiyetle gerçekleştiriyor.

Hafta sonuna Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün park ve yeşil alanlardaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Toptaş, ekiplerden bilgi alarak, mahalle halkının taleplerini dinledi.

Necip Fazıl Mahallesi’ndeki parkı baştan sona gezen ve her detayıyla yakından ilgilenen Başkan Toptaş, vatandaşların taleplerine yerinde çözümler üretti.

Akabinde Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki esnafları ziyaret eden Başkan Toptaş, seçim sürecinde esnaflarla gönül bağı kurduğunu bir kez daha gösterdi.

“Kısa vadede hemen çözülebilecek problemleri çözmeye çalışıyoruz”

Çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldıklarını dile getiren Başkan Toptaş, esnaf ziyaretlerinin önemine değinerek sorunları yerinde çözüme kavuşturduklarını kaydetti. Başkan Toptaş, “Hafta sonuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müzün saha çalışmalarını incelemek üzere ekiplerimiz ve arkadaşlarımızla parklarımızdaki temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını yerinde gördük. Aynı zamanda yine yollarımızın bakım onarımıyla alakalı sahadaki çalışmaları takip ediyoruz. Sonrasında Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki esnaflarımızla bir selamlaşalım istedik. Tabi vatandaşlarımızla buluşmak çok önemli. Direk onların sıkıntılarını ve problemlerini kendilerinden duyma şansı yakalıyoruz. Burada da kısa vadede hemen çözülebilecek problemleri çözmeye çalışıyoruz” dedi.

“Yeşili ilçemizin ayrılmaz unsuru görüyoruz”

Park ve yeşil alanlarda çalışmaların artarak devam edeceğini dile getiren Başkan Toptaş, “Sürdürülebilir çevre anlayışıyla ‘Daha yeşil Onikişubat’ hedefimiz çerçevesinde yeşili ilçemizin ayrılmaz unsuru görüyor, park ve yeşil alanlarımızın bakımına önem veriyoruz. İnşallah bu dönem içerisinde park ve yeşil alanlarımızı şehircilik vizyonumuza uygun şekilde ayağa kaldıracak, hem hanımlarımızın hem çocuklarımızın hem yaşlılarımızın hem de erkeklerimizin çok daha güzel bir şekilde kullanacağı alanları bir bir oluşturacağız. Aynı şekilde ilçemizin daha temiz olması için çok ciddi bir mücadele vereceğiz. Yine merkez ve kırsal mahallelerimizde de ulaşım konforunu daha da yükseğe çıkarmak adına kilit parkeli yolların asfalta dönüştürülmesini sağlayacağız. Kırsal mahallelerimizdeki hali hazırı çıkarıyoruz, kilit parke ihtiyacı olan mahalle içlerini de takip ediyoruz. Önümüzdeki süreçte inşallah kırsal mahallelerimizdeki yol standardını da yükseğe çıkaracağız. Bizleri gönülden karşılayan esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Emekleriyle parklarımızı güzelleştiren çalışma arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Sueda AKKÖK