Bitcoin ve Ethereum Fiyatları Yükselişte: İşte Nedenleri

Geçen hafta başlayan yükselişini bu hafta da sürdüren Bitcoin ve Ethereum, kripto para piyasasında dikkat çeken bir performans sergiliyor. İşte bu yükselişin nedenleri:

Bitcoin 35 Bin Dolara Ulaştı

Bitcoin, son günlerde 35 bin dolar seviyelerine yükselerek 17 ayın zirvesine ulaştı. Bu yükselişin arkasındaki ana neden, ABD sermaye piyasaları otoritesi olan SEC'in ilk spot Bitcoin borsa yatırım fonuna izin vermesi olarak belirtiliyor. Bunun kripto sektörüne olan talebi artırdığı ve yatırımcıların ilgisini çektiği ifade ediliyor.

Analistler, Bitcoin'in son 7 gündeki değer artışının yaklaşık yüzde 23'e yaklaştığını ve piyasa değerinin 672 milyar doları aştığını belirtiyorlar. Kasım 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Bitcoin, bu tarihten bu yana yaklaşık yüzde 50 değer kaybetmişti.

Bitcoin spot ETF'sinin piyasaya sürülmesi beklentisi, dijital para biriminin daha fazla dağıtımına ve kabulüne yönelik önemli bir adım olarak görülüyor. ABD'de birçok şirket, Bitcoin spot ETF'si için başvuruda bulunmuş durumda. Jeopolitik gerilimlerin de Bitcoin'e olan talebi artırdığı ifade ediliyor.

Ethereum da Yükselişte

Ethereum da Bitcoin'deki yükselişi takip ederek 1850 dolar bandına yaklaştı. Bu yükseliş, genel olarak kripto para piyasasının değerini artırarak, Ethereum'un 24 saat içinde yüzde 7,54'ten fazla değer kazanmasına neden oldu.

Kahramanmaraş'ta Depremzede Kadın 15 Kişiye İş İmkanı Sağlıyor! Kahramanmaraş'ta Depremzede Kadın 15 Kişiye İş İmkanı Sağlıyor!

Tüm bu gelişmeler, kripto para piyasasının hızlı değişen ve yatırımcılar için çeşitli fırsatlar sunan bir ortam olduğunu gösteriyor.

Editör: Sueda AKKÖK