Ayrıldığı sevgilisinin kedisini çaldığını düşünerek şikayette bulundu! Ayrıldığı sevgilisinin kedisini çaldığını düşünerek şikayette bulundu!
Çerkes kültürünün, Türkiye’nin olmazsa olmaz değerleri arasında olduğunu belirten Akcagöz, “ Kültür, insan eli ürünü olan her şeydir. Kültürler, düşmanlığı değil, dostluğu yüceltir. 1864 yılından bu güne, Çerkes halkının Anadolu coğrafyasına kattığı değer büyüktür. Hep Cumhuriyet’in yanında oldular, çağdaş değerlerin yanında oldular. Bir yanda Kafkas değerlerini yaşatırken, bir yanda yaşadıkları coğrafyanın değerlerine bağlı oldular. Az iş değil. Sürgün, zaten başlı başına bir dramdır. Yaşadıkları çile içerisinde, yaşadıkları dram içerisinde, acıyı unuttular; bizi biz yapan ortak noktalarda birleşmemizin bir parçası oldular. Çerkes halkı, nüfus yoğunluğu açısından en çok Samsun’da varlar. Türkiye’nin bir çok bölgesinde varlar. Ama Samsun için söylüyorum; Samsun iyi ki Çerkes kültürü ile tanışmış“ dedi. 
 
“BU İHTİYAÇ GİDERİLMELİDİR”

Türkiye’de barış ikliminin yeniden hakim kılınması için, tüm kesimlerin birlik içinde olması gerektiğine dikkat çeken CHP Samsun İl Başkanı, “ Hepimiz çaba göstermek zorundayız. Hangi etnik kimlikten geldiğimizin önemi yok. Bu vatan bizim. Ancak, Samsun’da tek bir Çerkes müzesinin dahi olmaması, Samsunlu yöneticilerin ayıbıdır. Bu ihtiyaç kısa vadede giderilmelidir“ dedi. Anayasa tartışmalarına da değinen Tufan Akcagöz, “ Anayasa, toplumsal bir sözleşme niteliğini taşır. Şimdi öyle değil. İstenen Anayasa, Tayyip Erdoğan Anayasası’dır ve ülkeyi tek adam diktatoryasına götürecektir” dedi. 
Editör: TE Bilişim