Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi" şeklindeki iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, bu tür iddiaların asılsız olduğu vurgulandı. Ayrıca, Cumhuriyet'in 100. yılını "Türkiye Yüzyılı"na yakışır bir coşkuyla kutlama amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın, Cumhuriyet'in 100. yılını özel bir şekilde kutlamak için çeşitli etkinlikler planladığı ifade edildi. Bu etkinlikler arasında teknolojinin son imkanlarının kullanıldığı dijital sergiler, üç boyutlu gösteriler, özel ışık gösterileri ve havai fişek gösterileri gibi görsel şovlar yer alacak. Ayrıca, tarihi mekanlarda da 100. Yıl Marşı'nın yankılanacağı özel etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul Boğazı'nda 2023 drone ile havada görsel şov yapılacak ve yüzer iskelelerde projeler ve eserler sergilenecek. İstanbul Taksim Meydanı, İstanbul Üsküdar Meydanı, Ankara Kızılay Milli İrade Meydanı ve İzmir Konak Meydanı gibi meydanlarda anıtsal monolitler kurulacak ve özel içeriklerle vatandaşlarla buluşacak.

Ayrıca, İletişim Başkanlığı'nın internet sitesinde "yuzuncuyil.gov.tr" adresi üzerinden 100. yıl kutlamalarına ilişkin tüm içeriklere erişim sağlanabileceği belirtildi.

Kahramanmaraş'ın hafızası, yıkımlarla bitiyor! Kahramanmaraş'ın hafızası, yıkımlarla bitiyor!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhuriyet'in 100. yılına erişmenin gururunu yaşadıklarını ve Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkelerini daha ileriye taşımak için çalışacaklarını ifade etti. Ayrıca, dünyaya Türkiye'nin bu coşkuyu ilan edeceklerini söyledi.

Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları, tüm Türkiye genelinde ve yurt dışında büyükelçilikler aracılığıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Özel sergiler, görsel ve içerikler, 100. yılın önemli projeleri ve başarılarıyla dolu bir coşkuyla kutlanacak.

Editör: Sueda AKKÖK