Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de hafriyat ve molozların döküldüğü bölgede patlama meydana geldi. Diyarbakır'daki patlamada 7 kişinin yaralandığı iddiası var. AA'nın geçtiği habere göre ise Sur ilçesinde Dicle Üniversitesi yerleşkesi yakınlarında polis ekibine saldırı düzenlendi, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi.

Şırnak’ta ise PKK’lı teröristler tarafından daha önce döşenen El Yapımı Patlayıcı (EYP) şehrin su şebekesini onaran belediye müteahhit firması aracı geçerken  

patladı. Olayda 5 kişi yaralandı.

Diyarbakır Sur' dan çıkarılan hafriyat ve molozların döküldüğü Dicle üniversitesindeki alanın yanında bulunan mezarlık duvarının dibine bırakılan patlayıcı polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada ilk belirlemelere göre 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Önce Şırnak'tan ardından da Diyarbakır'dan patlama haberleri geldi. Şırnak'ta 5 kişi yaralanırken, Diyarbakır'daki patlamada ise yaralı sayısı 7 olarak bildirildi. Hafriyat alanındaki bir polis ise şehit oldu.

Diyarbakır' ın Sur ilçesi'nde Dicle üniversitesinin kampüs alanında hafriyat ve molozların döküldüğü bölgede patlama meydana geldi. Bölgeye tedbir amaçlı ambulansların istendiği bildirildi. Patlama alanında bulunan 7 kişi yaralandı.

ŞIRNAK'TA HAİN TUZAK

Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından daha önce tuzaklanan el yapımı patlayıcı, kentin su şebekesini onaran müteahhit firmasına ait iş makinasının geçişi sırasında patladı. Patlamada 5 kişi yaralandı.

Şırnak merkez Dicle Mahallesi'nde PKK'lı teröristler tarafından daha önce tuzakların el yapımı patlayıcı, bugün saat 15.15'de kentin içme suyu şebekesini onaran müteahhit firmaya ait kepçenin altında patladı. Meydana gelen patlama sırasında operatör Ebubekir Barkın ile yardımcısı Mehmet Belge ve çevrede bulunan vatandaşlardan Beşir Külter, Refik Erdem ve Abdurrahman İdin olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Yaralılar olay yerine çağrılan ambulanslar ile Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim