Dün akşam İstanbul Fatih Camisi'nde meydana gelen olayda, bir kişinin camiye girip "Müslümanlar uyanın, putları camilerden çıkarın" şeklinde bağırıp slogan attığı ve ardından cami görevlileri tarafından uyarılıp dışarı çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Ancak, akşam namazından sonra tekrar camiye geldiği ve imam odasına girdiği belirtilen şahıs, burada cami imamı Galip Usta'ya yönelik bıçaklı saldırıda bulundu. Saldırı sonucu imam Galip Usta ve öğrencisi Bilal Erdem yaralandı.

Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 1 ölü, 2 ağır yaralı Kahramanmaraş'ta trafik kazası: 1 ölü, 2 ağır yaralı

Saldırganın camide namaz kılan bir polis memuru ve güvenlik görevlileri tarafından yakalandığı aktarıldı. Şüphelinin daha sonra hastaneye kaldırıldığı ve yapılan sağlık kontrollerinde herhangi bir sağlık sorununun olmadığının tespit edildiği ifade edildi.

Ömer Salgın adlı şüphelinin Bursa'dan İstanbul'a gelerek bu saldırıyı gerçekleştirdiği ve olayın ardındaki motivasyonun ailevi sorunlar ve kişisel nedenler olduğu ifade edildi. Şüphelinin daha önceki bir gün arkadaşını darp ettiği, ailesiyle yaşadığı sorunlar ve 3 hafta önce boşandığı eşiyle ilişkisi olduğu belirlendi. Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturma sonucunda şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın ardından cami cemaatinde ve toplumda büyük bir şok ve endişe yarattığı belirtilirken, güvenlik önlemlerinin artırıldığı ve soruşturmanın derinleştirildiği ifade edildi.

Editör: Sueda AKKÖK