Fatih ilçesinde dün sabah düzenlenen 'Şehitlere Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, yürüyüş sonrasında elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürüdü. Ancak, Aydemir'e Galata Köprüsü üzerinde bulunan üniversite öğrencisi Ege A. tarafından yumrukla saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucunda Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken, Ege A. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ta Babasının Tabancası İle Ağabeyini Vurarak Öldürdü! Kahramanmaraş'ta Babasının Tabancası İle Ağabeyini Vurarak Öldürdü!

Ege A., emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu belirten Ege A., babasının emekli bir binbaşı olduğunu ve milliyetçi duygularla yetiştirildiğini ifade etti. Ayrıca, Suudi Arabistan'ın Türkiye aleyhine uygulama yapması ve terör saldırıları sonrasında yaşanan olaylara tepki gösterdiğini belirtti.

Ege A., olay anında Kelime-i Tevhid Bayrağı taşıyan bir kişiye 'sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız' dediğini, kişinin kendisine "istediğimi taşırım" yanıtını verdiğini ifade etti. Aralarında bir itişme olduğunu belirten Ege A., kendini korumak amacıyla yumruk attığını ve pişman olduğunu dile getirdi. Ayrıca, olay sonrasında tanımadığı bir kişinin de kendisine vurduğunu ve bu kişiden de şikayetçi olduğunu ifade etti. Ege A., savcılık ifadesinin ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Sueda AKKÖK