CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisinin Sakarya'da düzenlenen 38. Olağan İl Kongresi'nde önemli konuları gündeme getirdi. Kongrede yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Seçimi ile yerel seçimler arasındaki zaman dilimine dikkat çekti. İşte Günaydın'ın konuşmasından çıkan başlıca mesajlar:

Günaydın, yaklaşık 4,5 ay önce Cumhurbaşkanı Seçimi'nin gerçekleştirildiğini ve 5,5 ay sonra da yerel seçimlerin yapılacağını hatırlattı. Bu nedenle mahalle delegasyonları seçimleri, il ve ilçe kongreleri ile kurultayı bu zaman dilimine sıkıştırmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Partililere neden bu süreçlerin daha uygun zaman diliminde tamamlanmadığını sordu ve bu durumun bir kural mı yoksa kişisel çıkarlar mı nedeniyle gerçekleştiğini vurguladı. Günaydın, Siyasi Partiler Kanunu ve partinin tüzüğü gereği bu süreçlerin 2022 yılı içinde bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Afşin Belediyesi'nde devir teslim, yeni başkan göreve başladı Afşin Belediyesi'nde devir teslim, yeni başkan göreve başladı

Ayrıca, "2022'nin sonbaharında erken seçim olma ihtimali var" denildiğini ancak bu iddianın gerçekçi olmadığını belirtti. Seçim Yasası değişikliğinin 2022'nin nisanında yapıldığını ve bu nedenle erken seçim ihtimalinin söz konusu olmadığını dile getirdi.

Günaydın, bazı partililerin kişisel çıkarları için kongreleri ve kurultayı ertelemeye yönlendirdiklerini ve partinin doğru kararları zamanında almamış olabileceğini ifade etti.

Partideki hataların açıkça dile getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, sorunları görmezden gelmenin kimseye fayda sağlamayacağını ve yapıcı bir şekilde birleşerek partinin hedeflerine ulaşması gerektiğini belirtti.

Editör: Sueda AKKÖK