Ankara'da dün sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı önüne gelen iki terörist, hain bir saldırı girişiminde bulundu. Olay sonucunda bir terörist kendini patlatırken, diğer terörist güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi. Saldırıda, 2 polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Kimliği belirlenen teröristlerden biri, İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, BTÖ (PKK/KCK) üyesi Kanivar Erdal kod adlı Hasan Oğuz olarak tespit edildi. Diğer teröristin kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor.

Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda”

İçişleri Bakanlığı, saldırı sonrasında yaptığı açıklamada, kahraman polislerin hızlı müdahalesi sayesinde teröristlerin engellendiğini ve etkisiz hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, teröristlere ait silahlar ve mühimmatın ele geçirildiği operasyonlara da vurgu yapıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütlerine karşı operasyonların kesintisiz devam edeceğini ve güvenlik güçlerine desteklerini ifade ederek, kahraman jandarmaları tebrik etti.

Editör: Sueda AKKÖK