AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kirişci: "Vatandaşların Sandıkta Verdiği Mesaj Alınmıştır" AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Kirişci: "Vatandaşların Sandıkta Verdiği Mesaj Alınmıştır"

Genel seçimlerin ardından muhalefet, büyük bir hezimetle karşılaşmış ve yaşanan krizlerle başa çıkmak zorunda kalmıştır. Özellikle İyi Parti, seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu'na olan desteğin bir sonucu olarak Meral Akşener'e karşı büyük bir tepki görmüştür.

Seçim sonuçlarının ardından düzenlenen kurultayda Meral Akşener, partisinde tekrar güven tazelemiştir. Ancak, partisinde kendisine muhalif olan isimleri tasfiye etme sürecine girişmiştir. Bu süreçte parti içinde birçok istifa yaşanmıştır.

Son olarak, Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, İyi Parti ile genel seçim sürecinden beri yaşadığı görüş ayrılığı nedeniyle partisinden istifa ettiğini açıklamıştır. Bu istifa ile İyi Parti'nin TBMM'deki milletvekili sayısı 43'e düşmüştür.

İdris Nebi Hatipoğlu, istifasının ardından AK Parti'ye geçmiştir. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı öncesi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından parti rozeti Hatipoğlu'na takılmıştır.

Editör: Sueda AKKÖK