KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi), girişimcilere yönelik yeni bir kredi paketi ile büyük bir fırsat sunuyor. Yeni iş yeri açmak veya ticari bir girişimde bulunmak isteyenlere 350 bin TL'ye kadar faizsiz ve 2 yıl ödemesiz kredi verilecek. Bu haber, girişimcileri sevindirdi ve başvurular başladı.

KOSGEB'in amacı, küçük ve orta ölçekli işletmelerin finansman sorunlarını çözmek, üretim, kalite ve standartlarını artırmak, istihdam yaratmak ve uluslararası düzeyde rekabet etmelerini sağlamak olarak açıklandı.

Kredinin detaylarına göre, yeni iş yeri açmak veya ticari bir girişimde bulunmak isteyen girişimcilere 300 bin TL faizsiz kredi verilecek. Ayrıca, genel teçhizat giderleri için de 50 bin TL ek kredi imkanı sunulacak. Böylece toplamda 350 bin TL'ye kadar faizsiz kredi kullanabilecekler.

Kahramanmaraş'ta TUSAŞ tesisi açıldı! Kahramanmaraş'ta TUSAŞ tesisi açıldı!

Bu kredinin en dikkat çekici özelliği ise ilk 2 yıl boyunca ödemesiz olması. Girişimciler, aldıkları krediyi 2 yıl sonra başlayacakları 36 ay vadeli geri ödeme planı kapsamında aylık 5 bin 833 TL taksitle ödeyebilecekler.

Ancak, bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Bunlar şunlar:

  1. KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak.
  2. Yeni iş kurma veya mevcut işini geliştirme planına sahip olmak.
  3. Bankalardan kredi notu uygunluk belgesi almak.
  4. KOSGEB'in belirlediği sektörlerden birinde faaliyet göstermek.
  5. Yurt dışından ithal edilen ürünleri yerli ve milli imkânlarla üretmek (6 milyon TL'ye kadar destek).

Kredi başvuruları bankalar aracılığıyla yapılacak ve başvurular, KOSGEB KOBİ Finansman Destek Programı ve Protokolü kapsamında, genel bankacılık mevzuatı, bankacılık teamülleri, banka mevzuatı ve kredi politikaları doğrultusunda değerlendirilecek.

Editör: Sueda AKKÖK