Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, 9 Ekim Pazartesi günü Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli (21-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, yağışların 1800-2000 metre üzeri yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabileceği tahmin ediliyor.

Ezgi Apartmanı Davasının İlk Duruşması Görüldü! Ezgi Apartmanı Davasının İlk Duruşması Görüldü!

Bu kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Yağışların 9 Ekim Pazartesi günü saat 09.00'da başlayacak ve aynı gün saat 18.00'e kadar devam etmesi bekleniyor.

Ayrıca, aynı gün Doğu Anadolu'nun doğusunda (Erzurum, Kars, Ağrı, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat yükseklerde başta olmak üzere kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Bu nedenle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi risklere karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgar ve fırtına, 9 Ekim Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak ve aynı gün saat 19.00'da sona ermesi beklenmektedir.

Ayrıca, İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Batı Karadeniz'de fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarın öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği ve bu nedenle dikkatli olunması gerektiği uyarısı yapılmıştır.

Editör: Sueda AKKÖK