Sahibinden.com'a uzun süredir erişim sağlanamamasıyla ilgili ortaya atılan iddia, şirketin domain (alan adı) ücretini ödememesi ve başka bir firmanın alan adını satın almasıyla ilgili çıkan dedikoduları beraberinde getirdi. Kullanıcılar, web sitesi ve uygulama üzerinden giriş yapmaya çalıştıklarında "Sunucu erişim sorunu - belirtilen ada sahip bir sunucu bulunamadı" uyarısı ile karşılaşıyor.

Sahibinden.com'un resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yaşanan erişim sorununun alan adı hizmeti sağlayan firma ile yaşanan teknik bir sorun nedeniyle olduğu belirtildi. Açıklamada, "Şu anda platformumuza erişim sağlanamamaktadır ancak ilgili firma tarafından sorunun en kısa sürede giderilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Konu çözüldüğünde yeniden bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyururuz." denildi.

Kahramanmaraşlıların Vazgeçilmezi Bağ Evleri! Kahramanmaraşlıların Vazgeçilmezi Bağ Evleri!

Öte yandan, ortaya atılan iddianın doğruluğu konusunda yapılan bir açıklama da dikkat çekti. İddiaya göre, sahibinden.com'un alan adını uzatmayı unuttuğu için başka bir firma tarafından satın alındığı öne sürülüyordu. Ancak uzmanlar, doğru bilgiyi paylaşmak adına konuyu değerlendirdi. Sahibinden.com'un alan adının süresi bitse dahi, ilk 15 gün içinde alım hakkının yine Sahibinden'e ait olduğu belirtildi. Alan adı sağlayıcı firmanın DNS kayıtlarını hızlandırmak için muhtemelen şantaj yaptığı ifade edilirken, uzmanlar konunun kısa sürede düzeleceğini belirtiyor. Olayın ardındaki gizemli teknik sorunun çözülmesiyle birlikte Sahibinden.com'un kullanıcılara erişim sağlamaya devam etmesi bekleniyor.

Editör: Sueda AKKÖK