ÇETİN OKTAY KALDIRIM KİMDİR?

Çetin Oktay Kaldırım, 4 Ocak 1974 tarihinde Bayburt'ta doğmuş ve aslen Trabzon Çaykaralıdır. Orta okullarını Bayburt'ta, lise programlarını ise Erzurum'da tamamlamıştır. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. İlerleyen dönemde 2009 yılında İngiltere'nin Portsmouth Üniversitesi'nde yüksek binasını tamamlamıştır.

Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu

Siyasi kariyerine 1998 yılında Gümrük Müsteşarlığı'nda Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) alanında Uzman Yardımcısı olarak başlamıştır. Daha sonra mahalli Bakanlığı'nın genelinde Kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2000 yılında mahalli Bakanlığı'na naklen geçiş yapmıştır. Kaymakam adaylığı kursunu başarıyla bulunduktan sonra on yıl boyunca Türkiye'nin çeşitli bölgeleri Kaymakam ve Vali Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

2010-2016 yılları arasında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nda Genel Sekreter olarak görev yapmış ve bu dönemde Artvin, Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Gümüşhane illerini içeren bir alanda çalışmıştır. Ekim 2016 bölümlerinden itibaren mahalli Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir. Bu dağıtım sırasında Kamu Yönetimi, Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı, Sınır Güvenliği, Yerel ve Bölgesel Kalkınma, İnsan Hakları, Avrupa Birliği gibi birçok farklı alanla ilgili seminerlere, etkinliklere ve kurslara katılmıştır.

Özel konut gelince, Çetin Oktay Kaldırım evlidir ve üç çocuk babasıdır. İngilizce, Almanca, Arapça ve kelime dillerini bilmektedir. Kendisi hala Harvard Üniversitesi'nde Amerikan Hükümeti: Anayasal Temeller ve ABD Siyasi Kurumları: Kongre, Başkanlık, Mahkemeler ve Bürokrasi konuları eğitim programlarına devam etmektedir.

Editör: Sueda AKKÖK