Kahramanmaraş'ta yıkılan binada sağ çıkan anne hem çocuğuna bakıyor hem çalışıyor! Kahramanmaraş'ta yıkılan binada sağ çıkan anne hem çocuğuna bakıyor hem çalışıyor!
93 Harbi, Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı ve günümüze değin daha onlarca cephede “vatan ve bağımsızlık uğruna can verme” yarışında en önde oldu Çerkesler!
Dilleri , kültürleri ve birtakım değerleri yasaklandı bir zamanlar diğerleri gibi…
Resmî tarihin “Çerkes Ethem İsyanı” aldatmacasıyla uzun bir dönem sindirildiler üstelik…
Yetmedi, vatan uğruna onbinlerce şehit verip siyasi oyunlar uğruna, ikinci kez sürgüne de uğradılar bu topraklarda…
Sürgün ve soykırım gerçeğini de resmen tanıtamadılar “seçtikleri” siyasilerce muhatap bile alınmadılar…


Akil Adamları Komisyonu’nda YOK sayıldılar…


Sayıları bu ülkede milyonları buluyorken kimse onları çalıştaylara konu etmedi, anayasa hazırlığı süreçlerine de muhatap görülmediler…


Kendi ödedikleri vergilerle faaliyet gösteren TRT ‘de, onca girişime rağmen kendi dillerinde bir TV kanalı açtıramadılar…


Meydanlara indiklerinde “şimdi de Çerkesler çıktı” diye suçlandılar…


ve onlarca, yok sayılma…

Bunlara rağmen; devlete küsmediler, beraber yaşadıkları millete sırt çevirmediler, kirli hesaplar içinde olan büyük patronlara asla maşa olmadılar, yıkıcı/bölücü söylem ve girişimlere asla prim vermediler, yok sayılıyoruz diye hak arama bahanesiyle yakıp yıkmadılar, cana ve mala zarar vermediler!Hak aramak adına meydanlara indiklerinde güvenlik güçlerinin ve halkın takdirini toplayan nezih insanlar oldular!


15 Temmuz’da kanlı darbe girişiminde hainlerin karşısına ilk dikilen ve bu uğurda can verenlerin içinde yine onlarca Çerkes vardı…


Darbeye karşı meydanları heryerde dolduran milyonlarca vatanseverin arasında yine binlerce Çerkes vardı…


Çünkü Çerkesler asla kendilerini bu topraklarda misafir olarak görmedi, asla görmeyecek!


Çünkü; “Vatan Kaybetmenin Ne Olduğunu En İyi Bilenler” Çerkeslerdir!


152 yıldır biz bu toprakları karşılıksız sevdik, uğrunda can verecek kadar sevmeye devam edeceğiz.Yüreğimizde iki vatan, iki bayrak sevgisi ile başımız dik yaşadık, onurlu bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz!


Vatandaşı olmak ile gurur duyduğumuz bu güzel ülke, çok çetin ve bir o kadar da kanlı bir süreçten geçiyor.Zaman; bu topraklara yeniden sahip çıkma, millet olma, kader birliği yapma ve acıları paylaşıp kenetlenme zamanıdır!

Murat Yalçın'ın Profil Fotoğrafı, Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, takım elbise ve yakın çekim

 
Editör: TE Bilişim