Kahramanmaraş'ta Konteyner Okulda Karne Heyecanı! Kahramanmaraş'ta Konteyner Okulda Karne Heyecanı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öncelikli alanlarda ve belirli programlarda eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik bursları artırdı. Nisan ayından itibaren geçerli olacak şekilde yapılan düzenleme ile YÖK Doktora Bursu alan, ancak çalışmayan öğrencilere aylık burs miktarı 7 bin 500 TL'den 12 bin TL'ye yükseltildi. Çalışan doktora öğrencileri için ise burs miktarı 2 bin 500 TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldı.

YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerinde lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen YÖK Lisans Destek Bursu ise 1.875 TL'den 3 bin TL'ye çıkarıldı. Aynı şekilde, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu da 2 bin TL'den 3 bin TL'ye yükseltildi.

Yemek kartlarının sağladığı KDV indirimi ile ilgili olarak, patronlar en çok memnuniyet duyan kesim oldu. Öte yandan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) desteklediği projelerde burs üst limitlerinde güncelleme yaptı. Buna göre, çalışmayan lisans öğrencileri için aylık burs miktarı 3 bin TL'den 4 bin TL'ye çıkarıldı. Yüksek lisans öğrencileri için burs miktarı 10 bin TL'den 13 bin 500 TL'ye, doktora öğrencileri için 14 bin TL'den 20 bin TL'ye ve doktora sonrası araştırmacılar için 19 bin TL'den 27 bin TL'ye yükseltildi. Çalışan yüksek lisans öğrencileri için burs 3 bin TL'den 4 bin TL'ye, doktora öğrencileri için ise 4 bin 200 TL'den 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Editör: Sueda AKKÖK