İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından ruhsatsız silah taşıyanlar ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonların ayrıntılarını paylaştı. Bakan Yerlikaya, son 4 günde Türkiye genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 368 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar hakkında şunları ifade etti:

"Son 4 günde 74 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda bin 284 ruhsatsız tabanca, 37 uzun namlulu tüfek ve 2 bin 368 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız.

Otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı Otomobille motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından İstanbul, Adana, Konya, İzmir, Ankara, Mersin, Osmaniye, Şanlıurfa ve birçok şehirde yapılan operasyonlarda bin 284 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Özellikle İstanbul, Adana, Konya, İzmir, Ankara ve Mersin gibi şehirlerde önemli miktarlarda ruhsatsız silahların ele geçirildiği operasyonlar sonucunda birçok şüpheli gözaltına alındı. Kahraman Jandarma ve Emniyet Teşkilatı personelini tebrik ediyorum. Aziz milletimiz, ruhsatsız silah temin edenler ve silah kaçakçılarıyla mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğini bilmelidir."

Editör: Sueda AKKÖK