iPhone 15 Pro'nun Sıradışı Sorunu: Kılıfsız Kullanmanın Bedeli! iPhone 15 Pro'nun Sıradışı Sorunu: Kılıfsız Kullanmanın Bedeli!

Sosyal medya platformu X, eski adıyla Twitter, sürekli olarak yenilikler peşinde koşmaya devam ediyor. Bot hesaplarını ve spam faaliyetlerini engellemek amacıyla, yeni bir sistem olan 'Not A Bot' isimli abonelik modelini test etmeye hazırlanıyor. Bu yeni abonelik modeli, şu anda Yeni Zelanda ve Filipinler'deki kullanıcılarda deneme aşamasında olacak ve mevcut kullanıcıları etkilemeyecek.

Reuters tarafından bildirildiğine göre, bu yeni abonelik sistemi, kullanıcılara web sürümünde gönderileri beğenme, paylaşma, alıntılama ve yer imlerine eklemeleri gibi işlemler için ödeme yapma seçeneği sunacak. Kullanıcılar, bu hizmetlerden yararlanmak için yıllık 1 dolar ödemeyi kabul ederlerse bu işlemleri gerçekleştirebilecekler.

X tarafından yapılan açıklamada, 1 dolarlık yıllık ücreti ödemek istemeyen kullanıcıların platformda gönderilere göz atabilecek, metinleri okuyabilecek, videoları izleyebilecek ve diğer hesapları takip edebileceği belirtildi. Ayrıca, ücretin döviz kurlarına bağlı olarak ülkeden ülkeye değişebileceği bilgisi de paylaşıldı.

X'in resmi destek hesabı ise konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bugünden itibaren Yeni Zelanda ve Filipinler'de yeni bir programı (Not A Bot) test ediyoruz. Yeni, doğrulanmamış hesapların gönderi paylaşabilmeleri ve diğer gönderilerle etkileşime geçebilmeleri için yıllık 1 dolarlık aboneliğe kaydolmaları gerekecek. Bu test kapsamında mevcut kullanıcılar etkilenmeyecektir.”

Editör: Sueda AKKÖK