İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hakkında ortaya atılan cinsel taciz iddiaları partiyi sarsarken, Dikbayır'ın kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtildi.

Parti içerisinde çalışan bir kadına yönelik taciz iddialarıyla gündeme gelen Dikbayır, aynı zamanda söz konusu kadının işten çıkarılmasına neden olduğu iddiasıyla da karşı karşıya. İYİ Parti Yüksek Disiplin Kurulu, Dikbayır hakkındaki bu ciddi suçlamaları değerlendirecek.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar'a Mazbatası Verildi' Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar'a Mazbatası Verildi'

Dikbayır, konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamalarda istifasının söz konusu olmadığını vurgularken, "Ben bu partinin kurucusuyum, benim emeğim var. Şimdi çıkıp edepli edepsiz açıklama yapıyorlar. Kürşad Bey çıkıp ‘siyasi kalpazanlar’ dedi. Ben bunların hepsine tek tek yanıt vereceğim." şeklinde konuştu.

Perşembe akşamına atıfta bulunarak "bir buçuk aydır üzerinde oynanan oyunları" itiraf edeceğini belirten Dikbayır, "Artık durum öyle bir hal aldı ki olanları anlatmam farz oldu." ifadelerini kullandı. Ancak, bazı detayları paylaşmaktan utanç duyduğunu belirterek, "Bazı parti yetkililerimizin çok utanacağı bir şey var. Ben onu anlattığım zaman rezil, kepaze olacaklar." şeklinde konuştu.

Partide yaşanan bu skandal, İYİ Parti'nin iç dinamiklerini derinden etkilerken, Dikbayır'ın savunma ve açıklamaları merakla bekleniyor.

Editör: Sueda AKKÖK