O şehrin 5 ilçesinde okullar yarın tatil! O şehrin 5 ilçesinde okullar yarın tatil!
Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığının (Türk UlusalAjansı) yayınladığı 2014 teklif çağrısına istinaden Kahramanmaraş Oniki Şubat Abdurrahim Karakoç Ortaokulu ve 7 farklı Avrupa ülkesinden ortak okul tarafından Erasmus+ Okul Eğitimi İçin Stratejik Ortaklıklar Projesi kapsamında  hazırlanan“ Local Reflections of European Common Cultural Hertages and Values” ( Avrupa Ortak Kültürel Miras ve Değerlerinin Yerel Yansımaları) adlı projenin 6. ulus ötesi çalışma toplantısı ve öğrenme ve öğretme etkinliği 03-07 Ekim 2016 tarihleri arasında Fransa’nın Perros Guirec adlı kasabasında  yer alan Ecole du centre ville Perros Guirec ” adlı okulun ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıya, Abdurrahim Karakoç Ortaokulundan okul Müdürü Fikret ÖZNALÇIN ve İngilizce öğretmeni ( Proje Koordinatörü) Recep AKÇAKAYA katıldı. Ayrıca toplantı ve etkinlilere diğer ülkelerden de ( Fransa, İspanya,Yunanistan, İskoçya, Portekiz, Polonya, Litvanya) çok sayıda idareci, öğretmen ve öğrenci katıldı. 03-08 Ekin 2016 tarihlerindeki etkinlikler kapsamında toplantıya katılan tüm okullar kendi okullarını, şehirlerini ve ülkelerini tanıtan sunumlar yaptılar, tanıtım broşür ve ürünleri dağıttılar. Bu kapsamda, ekibimiz tarafından Abdurrahim Karakoç Ortaokulunu, Kahramanmaraş’ı ve Türkiye’yi tanıtan sunumlar yapıldı. Ev sahibi Fransız okul sunduğu etkinlikler kapsamında kendi bölgesine ait, halk oyunları, geleneksel müzik, yemek kültürü, mimari miras gibi birçok konuda kültürel tanıtım çalışması yaparak yerel kültürlerini yansıttı. Yapılan çalışmalar kayıt altına alınarak kitap, CD gibi somut çıktılara dönüştürülecektir. Daha önce 5 farklı ülkede yapılan çalışmaların somut çıktıları paylaşıldı. Bunun yanında kafileler içindeki öğrenciler de “öğrenme ve öğretme etkinlikleri” ne katıldılar. Ev sahibi okulun öğrencileri, misafir öğrencilere 5 günlük bir çalışma kapsamında kendi dillerini ve yöresel dansları öğrettiler. Bu çalışma kapsamında öğrencilerin yabancı dil öğrenme bilinci artırılmaya ve onlara yabancı dilin önemi kavratılmaya çalışıldı. Ayrıca bu çalışma, öğrencilere farklı dilleri kabullenmeyi ve onlara saygı duymayı öğretmeyi amaçlamaktadır. Tüm misafir öğrenciler, ev sahibi öğrencilerin evlerinde misafir edildiler. Bu deneyim öğrencilerin bireysel gelişimleri için oldukça katkı sağlayıcı olmuştur. Öğrenciler arasında kalıcı dostluklar, gelecekte kurulacak sağlam ilişkilerin ilk temelleri olacaktır. 
Bütün bu çalışmalar arasında vakit buldukça kültürel geziler de düzenleyen proje ekibi, Fransa’nın Manş denizi (İngiliz Kanalı) kıyılarında yer alan bir çok doğal, kültürel ve turistik merkezleri de gezme fırsatı buldu. Ekip ayrıca başkent Paris’te de Fransız kültürünü yansıtan birçok cazibe merkezini gezdi.
Not: Bu projeye Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Okul Eğitimi İçin Stratejik Ortaklıklar Kapsamında (KA201) üç yıllık (2014-2017) çalışma karşılığı 24.115 Euro hibe sağlanmıştır. Yapılacak tüm çalışmalar Abdurrahim Karakoç Ortaokulu ve Ulusal Ajans arasında yapılan sözleşme kapsamındadır. 
 

Editör: TE Bilişim