Denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş'ta bu yıl 6 bin ton balık üretildi Denize kıyısı olmayan Kahramanmaraş'ta bu yıl 6 bin ton balık üretildi

Tüm dünyanın merakla beklediği ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı 26 Temmuz’da açıklanacak. 

DOLAR

Geçtiğimiz hafta ABD’de son olarak açıklanan işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kalınca Fed’in hala canlılığı devam eden istihdam piyasasını işaret eden veriler karşısında yıl içerisinde ikinci bir faiz artışına gidebileceği beklentileri yeniden gündeme geldi. Dolar endeksi yeniden 101 seviyesinin üzerine çıktı. Yurt içinde ise beklentinin altında faiz kararına piyasanın çok güçlü tepkisi gözlenmedi ve kur 27 TL’nin hafif altında hareket etmeye devam etti. Şu sıralar ise 26,94 TL’den değerleniyor.

EURO

Bu hafta hem Avrupa Merkez Bankası (ECB) hem de Fed tarafında gerçekleştirilecek faiz toplantıları öncesinde parite ABD’den gelen son veriler sonrasında 1,1125 seviyesinde tutunurken, euro/TL kurunda gün içerisinde 30,10 TL seviyesi görüldü.

GRAM ALTIN

Ons altında Fed tarafındaki faiz artış beklentisi ve dolar endeksindeki yükseliş ile birlikte baskı devam ederken yurt içinde gram altın fiyatları kur tarafında yaşanan yukarı yönlü hareketler ile birlikte 1700 TL seviyesinde fiyatlanmaya devam ediyor. Şu sıralar ise 1698 TL’den satışa sunuluyor. 

Editör: Sueda AKKÖK