Başkan Güngör, KMTSO Meclis Toplantısına Katıldı! Başkan Güngör, KMTSO Meclis Toplantısına Katıldı!
Büyük Birlik Partisi (BBP) Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, Destici'nin referandumla evet oyu verecekleri ile ilgili açıklamasını değerlendirdi. Uzun süredir referandum tavrı konusunda istişareler yapan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici’nin açıkladığı ‘Evet’ tavrı, parti içinde büyük tepkiyle karşılandı. Can Ataklı’nın sorularını yanıtlayan BBP Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ, açıklanan tavrı ‘ihanet’ olarak nitelendirdi ve bütün il başkanlarının kanaatlerini kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Kızıldağ, parti içindeki istişarelerde yüzde 98’lik kesimin ‘Hayır’ dediğini de vurguladı.   Büyük Birlik Partisi (BBP)  Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ’ın açıklamaları şöyle:   “Genel Başkan’ın şahsi açıklamasıdır. Çünkü yaklaşık 45 gündür partimiz bir istişare sürecinden geçmektedir. Partimizin kadın kolları, Alperen Ocakları, Yüksek İstişare Kurulu, Kurucular Kurulu, MKYK’sı, il başkanları toplantıları yapıldı. En son çıkan sonucun toplamı yüzde 98’lik dilimin ‘Hayır’, geriye kalan yüzde 2’lik dilim de ‘Kavganın ortağı olmayalım, sandıkta da ‘Hayır’ verelim, ancak tabanı serbest bırakalım’ düşüncesindeydi. En makul ve makbul açıklama, partinin yüzde 98’lik diliminin dediği ‘Hayır’dı. Kaldı ki ize toplantıda ‘Bu parti tek adam partisi değildir, istişareden çıkan sonucun dışında bir açıklama yapmam’ diyen sayın genel başkan bu düşüncesinin tam tersinde bir açıklama yapmıştır ki, bu da Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını, BBP’ye gönül vermiş insanları ziyadesiyle üzmüştür. Bundan sonra bütün il başkanı arkadaşlarımız, benim gibi bulundukları illerde teşkilatının kanaatini kamuoyuyla paylaşacaktır. Böyle bir vahim durumu asla kabul etmeyiz, böyle bir ihanetin içerisinde de asla olmayız.”  

TEŞKİLATLAR TEPKİLİ    Destici bugün kameralar karşısına geçerek 16 Nisan'da yapılacak olan referanduma 'Evet' diyeceklerini açıkladı.Bu açıklamanın hemen ardından BBP Buldan İlçe Başkanı Mehmet Gonca yaptığı açıklamada genel merkezin aldığı bu karar kendilerini bağlar, Buldan İlçe Teşkilatı olarak referandumda hayır diyeceğiz diyerek şu bilgileri paylaştı ; “ taban ne derse ben onu yaparım diyen BBP Genel Başkanı tabanın sesine kulaklarını tıkayarak referandum kararını EVET olarak açıklamıştır. BBP genel başkanı ve genel merkezin aldıkları bu karar kendilerini bağlar. Bu karara uymayacağımız ve BBP Buldan İlçe Teşkilatı olarak referandum kararımızın HAYIR olduğu tüm kamuoyuna duyurulur. Saygılarımla.”

 SİVAS TEŞKİLATI DA TEPKİLİ   Sivas İl Başkanlığı ise sosyal medyadan Destici'nin açıklamaları eleştirildi. Partinin kurullarından böyle bir karar çıkmadığı belirilerek Twitter hesabından yapılan açıklamada, "BBP Genel Başkanı Destici'yi kaybettik hükümsüzdür. Bu Anayasa Referandumunda da hareket olarak bir parti kararı alınmadı. Zaten bir “Hareket” değilmişiz, şimdi de değiliz. Hareket tanımını hakkedecek her şey, içinde usül-metodoloji bilgisi içerir. Bu “usül-metodoloji bilgisi” yoksa “bu hareket”te yok. Bu karar, “Kurullarımızdan çıkacak karara göre açıklanacak” demelerine rağmen “kurullarımızdan çıkan karara göre” açıklanmadı. Bu “kurulların kararını” Divan üyeleri tarafından yapılan bolca baskılı MKYK Kararına dönüştürüp işin içinden çıkıldı. Ne olup, ne bittiği ise Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcılarımızda mevcut. Bu kararı da 3-5 kişi ile alacaksanız bizlere niye dekor yaptınız, konuyu zaten akıbeti önceden belli olan “biz istişâremizi yapmadık mı? Sayın Muhatabınız, BBP’lilere yönelik “Parti açıklamasında evet, sandıkta hayır” beyânlı komik tavrınızı yemeyecek, ”Genel Başkanımın yanındayım, partimin arkasındayım, şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır” klasik açıklamalarını yapan dostlarımıza “Zaman kazanmalıyız, ayakta kalmalıyız, bir ve beraber (!) olmalıyız” çarpık açıklaması sonuç itibarı ile kısmen doğru çıkabilir ama ilk anda anlaşıldığı şekli ile değil. Kimin ayakta kaldığını, kimin gerçekleşen İlâhi Hikmetlerle işinin gücünün rast gittiğini, kimin “Koşgan At” a dönüştüğünü de zaman içerisinde göreceğiz." tweeti atıldı.
Editör: TE Bilişim