Çin, yabancı teknolojilere olan bağımlılığını azaltma amacıyla devlet kurumları ve şirketler arasında yerli markalara geçişi teşvik ediyor. Bloomberg'in haberine göre, en az sekiz bölgedeki devlet firmaları ve daireler, çalışanlarına yerel markalara geçiş yapma talimatı verdi. Zhejiang, Shandong, Liaoning gibi eyaletlerdeki alt düzey şehirlerdeki küçük firmalar, kendi sözlü direktiflerini yayınladılar.

Eylül ayında, üç bakanlık ve hükümet organındaki personelden iPhone kullanmamaları istenmişti. Çin, yarı iletken çip üretimini teşvik ederken ve devlete bağlı firmalardan yerel yazılımlara geçişi isteyerek yabancı teknolojiye olan bağımlılığını azaltma çabalarını sürdürüyor.

Lüks Facia: 50 Milyon TL'lik Ferrari'ler Kaza Sonucu Pert Oldu! Lüks Facia: 50 Milyon TL'lik Ferrari'ler Kaza Sonucu Pert Oldu!

Çin ve Kuzey Kore Arasında Sıra Dışı Görüşme

Çin Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'den üst düzey bir diplomatik heyetin Pekin'de temaslarda bulunduğunu duyurdu. Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Sun Veydong, Kuzey Koreli mevkidaşı Pak Myong Ho ile bir araya geldi. İki ülke arasında, ortak kaygı konularında görüş alışverişinde bulunma ve "stratejik iletişimi güçlendirme" konusunda anlaşmaya varıldı.

Bu görüşme, 2019'dan bu yana Kuzey Kore'nin Çin'e en üst düzey resmi ziyareti olarak dikkat çekiyor. İki ülke arasındaki temaslar, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un son dönemde Rusya ile yaptığı üst düzey görüşmelerin ardından gerçekleşiyor.

Editör: Sueda AKKÖK