Ishikawa eyaletinde dün yaşanan 7,6 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı ve yaralı sayısı artıyor. Yetkililer, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 57’ye, yaralananların ise 87’ye yükseldiğini açıkladı. Ishikawa eyaletinde 22, Toyama eyaletinde 37, Niigata eyaletinde 21, Fukui eyaletinde 6, Gifu eyaletinde ise 1 kişinin yaralandığı belirtildi.

Son Dakika: İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki Grindavik Yanardağı Patladı! Son Dakika: İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'ndaki Grindavik Yanardağı Patladı!

Deprem sonrasında Wajima, Nanao ve Suzu şehirlerinde birçok yol ve yapıda maddi hasar meydana geldiği rapor edildi. Wajima şehrindeki turistik “Asaichi Dori” bölgesindeki yangının kontrol altına alındığı, ancak 200 yapı yangın nedeniyle zarar gördü. Bu süreçte yaşanan su kesintilerinin yangın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediği ifade edildi.

Başbakan Fumio Kishida, depremin etkisiyle Noto Yarımadası’nın kuzey bölgelerinde karayolu ulaşımında aksamalar yaşandığını ve hükümetin deniz yoluyla yardım sevkiyatını organize ettiğini belirtti.

Editör: Sueda AKKÖK