Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinliklere katılacak. Program şu şekilde:

  1. Anıtkabir Ziyareti: Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim'de devlet erkanıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.

  2. Yağlı Boya Resim Sergisi: Saray'da "Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Dev Eser" Yağlı Boya Resim Sergisi'ne katılacak.

  3. Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu: Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul edecek.

  4. TBMM Resmi Geçit Töreni: TBMM'de "100. Yıl Resmi Geçit Töreni"ne iştirak edecek.

  5. Donanma ve Hava Kuvvetleri Geçit Töreni: Donanma ve Türk Hava Kuvvetleri'nin İstanbul Boğazı'ndaki geçit törenini izleyecek.

  6. Cumhuriyetin 100. Yıl Hitabı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, "100. Yıl Hitabı" ile vatandaşlara seslenecek.

  7. Boğaz Geçit Töreni: Cumhuriyet Bayramı saat 17.00'de, başta TCG Anadolu olmak üzere 100 gemiyle Boğaz'da geçit töreni yapılacak. Bu törene, Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK dahil 20 muharip uçak da eşlik edecek. Ayrıca, 101 pare top atışı da gerçekleştirilecek, bu donanma tarihindeki en büyük geçit töreni olacak.

  8. Işık Gösterileri ve Müzik: "Cumhuriyetin Sesi, Cumhuriyetin Rengi" etkinliğiyle tarihi ve turistik mekanlar özel ışık gösterileriyle renklendirilecek. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel bestelenen "100. Yıl Marşı" bu mekanlarda çalınacak.

  9. Dron ve Havai Fişek Gösterileri: Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde İstanbul Boğazı'nda 2023 dron ile ışık ve havai fişek gösterileri yapılacak.

    Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu Depremin yerle bir ettiği Samandağ'da 39 prefabrik iş yeri esnafa can suyu oldu
  10. Teknolojik Deneyim: İstanbul Taksim Meydanı'nda Atatürk Kültür Merkezi'nin önüne kurulacak "Maziden Atiye Türkiye Yüzyılı" gösterim alanında, su perdesi, su şovu ve üç boyutlu içeriklerin yayımlandığı ekranlarla, geçmişten bugüne Türkiye Yüzyılı vizyonu interaktif ve teknolojik bir deneyimle vatandaşların beğenisine sunulacak. Ayrıca, "Türkiye Yüzyılı" enstalasyonu da 29 Ekim'in parçası olacak.

Editör: Sueda AKKÖK