29 Şubat'ta doğdu, ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak! 29 Şubat'ta doğdu, ilk doğum gününü 4 yıl sonra kutlayacak!

Malatya'nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından yaşanan sarsıntılar, bölgede tedirginliğe sebep oluyor. Doğanşehir ilçesinde dün saat 10.55'te 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşanırken, bugün Yeşilyurt ilçesinde saat 12.34'te 4.6 büyüklüğünde bir sarsıntı meydana geldi.

Her iki depremde de olumsuz bir durum yaşanmamış olmasına rağmen, çevre illerde ve ilçelerde paniğe yol açtı.

CNN TÜRK'te canlı yayında değerlendirmede bulunan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Malatya'da art arda meydana gelen depremleri yorumladı. Ersoy, "Bu tipik bir artçı deprem değil. Kandilli'nin haritaları üzerinde faylar var ama merkez üslerinde göremiyoruz. Burası tam fay hattına denk gelmiyor. Elbistan depreminin doğusuna doğru gerilim vardı zaten. Buranın deprem oluşturup oluşturamayacağımız konusunda kesin bir yorum yapamıyoruz." şeklinde konuştu.

Şükrü Ersoy, net bir fay hattının tespit edilememesine rağmen bu ardı ardına sarsıntıların bir anlam taşıyabileceğini belirtti. "Artçıları izlemek gerekiyor. Ne tarafa doğru yöneliyor? Durduk yerde peş peşe bu depremlerin olması bir anlam taşıyor olabilir." diyen Ersoy, "Net bir fayın üzerinde olsaydı öngörülerimde net olabilirdim ama izlenmesi gereken bir yer. Geçen aylarda da aynı bölgede oldu aynı tartışmaya girdik." ifadelerini kullandı.

Editör: Sueda AKKÖK